SP-ers op fractiebezoek


Vandaag een lange dag op het Provinciehuis met: bezoek van 2 SP-afdelingen; een fotograaf van het Brabants Dagblad; fractie-overleg en puntjes op de ï voor de symposia.

Het is altijd leuk om SP-afdelingen op bezoek te krijgen. Je hebt de kans om mensen te vertellen waar je mee bezig bent in Provinciale Staten (PS) en mensen brengen verhalen mee over wat er speelt op lokaal niveau. Daarnaast is het ook nog eens gezellig. Vandaag waren actieve leden uit Oosterhout en uit Geertruidenberg naar ‘s-Hertogenbosch gekomen. Op de foto boven de fractie en de bezoekers. De foto is geleend van het weblog van Cecile Visscher.

Tijdens de bijeenkomst zat ik te wachten op de fotograaf van de krant. Het Brabants Dagblad had nog wel een foto in het archief maar die was wat gedateerd (die moet minstens 12 jaar oud zijn geweest). Dat strookt inmiddels niet meer met de werkelijkheid. Na eenvertraging (er was iets verkeer gegaan met telefoonnummers) ben ik om 15.00 uur even uit het fractie-overleg gegaan om buiten wat foto’s te laten nemen door Ruud Rogier van de fotoredactie.

Bij de fractie hadden we twee jarigen, beide uit Eindhoven: Willemieke Arts en Marijke Kamphorst. En dus werd er gezongen én dubbel getrakteerd.De vergadering ging er wat losjes aan toe vandaag, de sfeer was goed. Essent en de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening waren wel de belangrijkste onderwerpen. Beiden komen volgende week aan bod tijdens een tweedaagse vergadering van PS.

En zoals zo vaak moet er tussendoor ook nog van alles geregeld worden. Zo werd ik gebeld of ik ‘even’ naar de folder voor de Roze Zaterdag wilde kijken. Na wat heen en weer gebel kreeg ik hem dan toch digitaal binnen (en dat allemaal tijdens de vergadering – daar voel ik me niet echt prettig onder, maar soms kan het niet anders) en toen bleek er het nodige niet te kloppen. Eind goed al goed, volgende week worden ze bezorgd, ruim op tijd dus.


Veerle Sleegers

Tot slot hebben Veerle en ik nog wat zaakjes geregeld rond het symposium over de megastallen aanstaande maandag in Rijkevoort. En toen was het met wat nakletsen al weer ruim na vijven voordat ik in de auto stapte om naar huis te gaan. En dan is niets zo lekker als mee blèren met heerlijke muziek in de auto. In dit geval stonden Frédérique Spigt en Sapho op het menu.

Geef een reactie