Oude Staten & nieuwe griffier

De oude Provinciale Staten zwaaiden af en de nieuwe griffier Cathalijne Dortmans werd beëdigd.

Afscheid leden Provinciale Staten

Gisteren was de afscheidsvergadering van Provinciale Staten. Voor ieder vertrekkend lid was er een mooi woord van de Commissaris van de Koningin, voor enkelen een koninklijke onderscheiding. Vandaag is de installatie van de nieuwgekozen Provinciale Staten, rechtstreeks uitgezonden op internet, klik hier.

Niet voor iedereen was het een gewenst afscheid. Op de foto’s alle vertrekkende SP-Statenleden: Gonny Andreas, Mahmut Erciyas, Soheila Hosseini, Spencer Zeegers, Mia van Boxtel, Marijke Kamphorst en Nico Schouten (Wouter van der Staak was verhinderd).

Veel aandacht voor de griffie, die zich na het verlies van griffier Ellen Wöltgens ondanks het verdriet van hun beste kant hebben laten zien. Daarnaast ook aandacht voor Aloysia Jetten van de Brabantse Partij, ik heb haar in mijn hart gesloten.

Nieuwe griffier: Cathalijne Dortmans

Provincial Parliament North Brabant

En dan werd gisteren ook de nieuwe griffier beëdigd door de Commissaris van de Koningin: Cathalijne Dortmans. Een waardige afsluiting van 4 jaar Provinciale Staten. Ik kom er in een later blog nog wel eens op terug, over het over boord zetten van vooroordelen. Een nieuwe uitdaging wacht na vandaag, met een nieuwe partij waar niet iedereen naar uitkijkt.

Geef een reactie