Luie meeuw

Ter hoogte van Café Ari stonden twee hoogwerkers van de brandweer. Een paar omstanders zag rook noch vuur. Wat was hier loos?

Als ik de hoek omloop naar de Nieuwe Binnenweg zie ik bij Café Ari aan de Mathenesserlaan twee hoogwerkers van de brandweer staan. Aan de overkant kijkt een klein groepje omstanders toe. Een moeder met in haar bakfiets twee kleuters staat stil, een dame met hoofddoek tuurt naar boven. Een man die met een professioneel ogende camera alles vastlegt doet vermoeden dat er echt wat aan de hand is.

Een enigszins aangeschoten buurtgenoot komt aanlopen en zegt dat er een poesje op het dak zit. Waarop de dame met hoofddoek zich tot mij wendt en met een brede glimlach zegt:

De brandweer die komt om een kat van het dak te halen. Dat kan alleen in Nederland.

Maar nu gebeurt er iets. De bak met daarin twee brandweermannen wordt langzaam omhoog gebracht. Plots zie ik iets dat een groot wespennest zou kunnen zijn. Maar de bak gaat nog hoger, tot aan de dakrand.

Een werkloos toekijkende brandweermijnheer van de andere hoogwerker brengt twee kleurplaten voor de kindjes in de bakfiets. “Vraag dan!”, spoort de dame me aan. Ik stap op hem af en informeer wat er loos is.

Er blijkt een meeuw beklemd te zitten op het dak. Dit zagen we niet aankomen. Als de heren met de meeuw in een krat langzaam naar beneden komen steek ik over om te vragen of het schepsel gewond is. De helmen gaan af en er komen twee knappe blonde jonge hoofden tevoorschijn.

Nee hoor, hij zat alleen wat stil op het dak en bewoog nauwelijks.

Niks beklemd. Gewoon en luie meeuw die rustig op een dak zat in te kakken.

En een overbezorgde bewoner die daarvoor de brandweer met twee wagens liet uitrukken.

Dat kan alleen in Nederland.

meeuw

Meer Zeer Korte Verhalen vind je hier

Geef een reactie