Roze SP-netwerk

Roze SP-netwerk

Vandaag voor een paar uurtjes Rotterdam om in het SP-afdelingspand met het Roze SP-netwerk de reactie op de nota van minister Plasterk te bepalen. Dat gaat dan weer naar de Tweede Kamerfractie als advies.

Als ik een G tussen de S en de P zet had ik vandaag zwaar gezondigd. Maar ik ben lid van de SP en ik mag wel werken op zondag.

Rechten transgenders

En dan maar hopen dat ze het overnemen. We hebben het in elk geval gehad over de rechten van transgenders (zie blog van vanmorgen) en we hebben uitgebreid stilgestaan bij een links antwoord op de houding van bepaalde minderheden t.a.v. homoseksuelen. Wij willen in geen geval als Wilders simpel simpele oplossingen schreeuwen en een het volk bang maken voor moslims. Maar problemen moeten wel benoemd worden. Als uit onderzoek blijkt dat in sommige steden jongeren (en met name jongens) van Turkse of Marokkaanse afkomst heel negatief staan tegenover homo’s, dan is dat reden meer om te onderzoeken hoe dat komt. Of bijvoorbeeld sociaal-economische problemen meespelen om maar eens wat te noemen.

En feit en fictie uit elkaar halen is ook geen overbodige luxe. Er moet een einde komen aan de eenzijdige berichtgeving dat alleen jongens van Marokkaanse afkomst homo’s in elkaar rammen. Dat is dus echt niet zo. Erger is nog dat door het eenzijdige rechtse gedram zelfs de politie soms negeert dat daders niet van Marokkaanse afkomst zijn. Dit laatste voorbeeld kwam van een Amsterdamse man die aangifte wilde doen en waar de politie-agent aanstuurde op een verkeerd daderprofiel.

Hier en daar moeten nog de puntjes op de i gezet worden, maar er komt een uitgebreid advies aan de Tweede Kamerfractie. Leuk is dat de voorbereidingen voro onze aanwezigheid op Roze Zaterdag dit jaar in Tiel al begonnen zijn. En misschien wel een herstart van de SP-afdeling aldaar betekent. Zo hebben we elkaar wat te bieden. Volgende week vrijdag naar Tiel voor een eerste bespreking.

Geef een reactie