LNV: in april pas uitsluitsel
2007 - mestbiggen

Volgens Omroep Brabant heeft Gedeputeerde Rüpp van het Ministerie van LNV te horen gekregen dat pas in april een beslissing genomen wordt over het onderzoek naar de gevolgen voor de volksgezondheid van de intensieve veehouderij.

Waarom ik dit uit de media moet vernemen en niet in de Statenzaal morgen is mij een raadsel.

Eind april beslissing onderzoek megastallen

DEN HAAG – Het Ministerie van Landbouw beslist pas in april of er een nieuw onderzoek komt naar de gezondheidsrisico’s van megastallen. Dat kreeg provinciebestuurder Paul Rupp donderdag te horen tijdens overleg op het ministerie.
De provincie wil snel een onderzoek omdat op verschillende plaatsen in Brabant onrust is ontstaan over plannen voor megastallen. Het Ministerie van Landbouw wil eerst op een rijtje zetten welke onderzoeken in het verleden al zijn gedaan.

Verschillende partijen in Provinciale Staten vinden dat de provincie het onderzoek zelf moet doen, als het Rijk het niet snel genoeg oppakt.

Toevallig dat ik net de tekst van een mogelijke motie aan het bedenken was voor-het-geval-dat er geen bevredigend antwoord zou komen. Het zal nog lastig worden een meerderheid te krijgen voor mijn voorstel om desnoods als provincie zélf de onderzoeksvoorstellen van de GGD te laten uitvoeren en te betalen.

Geef een reactie