Nieuws van Hiv Fonds Cambodja

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 64 x bekeken

LHBT-Hiv Fonds CambodjaNieuws van het Positive MSM & TG Community Support Fund Cambodia: Een hiv-positieve transgender heeft financiële steun ontvangen en de eerste opleiding wordt door het fonds betaald.

To read this post in english, please click here.

LHBT-Hiv Fonds Cambodja

Vireak Horn (de coördinator voor homomannen en transgenders bij de Cambodjaanse Hiv Vereniging en uitvoerder voor het Fonds in Cambodja) meldde vandaag het volgende:

Gisteren heb ik wat geld gebracht om een vriendin te ondersteunen, een hiv-positieve transgender.  Ze heeft last van bijwerkingen van hiv-remmers, daarbovenop heeft ze hepatitis opgelopen.  Ze wordt momenteel nog verpleegd, maar mag binnenkort naar huis van de artsen. Dit is lastig omdat haar familie niets weet van haar hiv-status en het daarom moeilijk is om haar medicatie in te nemen.

Hieronder overhandigt Vireak het geld. Op de foto is de vrouw onherkenbaar gemaakt vanwege haar thuissituatie.

LHBT-Hiv Fonds Cambodja

Verder liet Vireak me weten dat het Fonds binnenkort de eerste opleiding gaat betalen aan een homojongen die hiv-positief geboren is en al vroeg zijn vader verloor aan aids. Zijn moeder is ook ziek als gevolg van hiv. Hierdoor is de druk voor hem groot om te gaan werken. Zijn opleiding heeft hij wegens geldgebrek moeten afbreken.

Om ervoor te zorgen dat hij enig perspectief op werk heeft betaalt het Fonds in overleg met hem (en na korte verkenning van de mogelijkheden op werk) een cursus waardoor hij in staat zal zijn om mobiele telefoons te repareren.

Dat klinkt ons wellicht vreemd in de oren, maar in Cambodja is dat de normaalste zaak van de wereld, en in veel winkels is er vraag naar geschoold personeel.

Binnenkort hopelijk ook nieuws van organisatorische aard. Om de zaken in goede banen te leiden krijgt het Fonds hier een eigen rechtsvorm. Dat maakt alles wat zakelijker voor wat betreft donaties en het geld hoeft dan niet meer via privérekeningen te lopen. Hopelijk snel meer nieuws hierover.

Vrijdag 18 juli is er in Rotterdam weer een benefietoptreden van Meander & Bijoux, klik hier voor meer informatie.

Wie wat wil bijdragen kan dat voorlopig nog doen door een bedrag over te maken op bankrekening NL37INGB0002689455 t.n.v. COC Noordoost Brabant o.v.v. ‘Cambodja’, ik zorg er persoonlijk voor dat het geld op de goede plaats komt.

Nota Bene: het COC is een door de Belastingdienst erkende ANBI. Giften aan het COC zijn daardoor aftrekbaar van je belasting.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.