Hamburg – deel 3

20100805_hamburg_galerie_utakatharinarumohr

Als het belangrijkste museum haar afdeling hedendaagse kunst verbouwt, zijn er altijd nog galeries open. En de Markthalle met daarin het Kunsthaus en de Kunstverein.

Aan de Klosterwall (metro Steinweg, maar goed aan te lopen vanaf het centraal station) staat een oud gebouw waar vroeger een communicatiecentrum in gevestigd was, de Markthalle die omgetoverd is tot een centrum voor kunst. Galeries, de Hamburger Kunstverein, Markthalle, allemaal gevuld met hedendaagse, soms avantgardistische kunst (dat laatste aldus de reisgids).

200100805_hamburg_markthalle

Nou, op weg dan maar. voor het eerst begint de dag regenachtig dus tijd voor overdekte activiteiten. Ik dacht naar de Kunstverein te gaan, maar liep eerst het Kunsthaus Hamburg binnen. Voor €3,- mag je naar binnen (geldt ook voor de Kunstverein). In de Markthalle is één hal omgetoverd tot expositieruimte. Ik zag de fototentoonstelling scheinbar sichtbar. Fotografie als Dokument und Projektion.

Hieronder de wand met ‘boys’, foto’s van (als ik het goed heb onthouden) Ulla Deventer.

20100805hamburg_markthalle_fotos

Op naar de buren: die Kunstverein. Ook hier dus voor €3,- naar binnen, maar wel een strenge  Fräulein aan de balie. Er mag alleen gefotografeerd worden voor privédoeleinden en dat pas na ondertekening van een verklaring. Onderstaande foto stiekum genomen op de bovenste etage met mobieltje. Niet van een kunstwerk, dus dan mocht het wel van mezelf.

20100805_hamburg_kunstverein

Twee ruimten op de begane grond, elk onder handen genomen door een kunstenaar. De entree was mooi, de andere hal veel van hetzelfde. Boven was de Duitse inzending naar de Internationale Architekturbiennale van São Paulo. Mooie tentoonstelling van stedebouwkundige invullingen van drie wijken in Hamburg.

 

20100805_hamburg_galerie_martinloffke

Bovenste foto en foto hierboven zijn van een galerie aan de Klosterwall 13. Geen idee meer welke, er zaten er drie, alleen deze was open tijdens de vakantieperiode. Wel wat mooie werken, waarvan die hierboven erg deden denken aan werk van de Bossche kunstenaar Arjan van Arendonk. Martin Löffke gebruikt ook bedrukte stoffen die hij beschildert en borduurt.

De werken zijn op de bovenste foto zijn van Uta Katharina Rumohr. Klik op de foto voor een vergroting. In de galerie mocht dus wel gefotografeerd worden. Maar daar moet verkocht worden, maakt wellicht soepeler.

Geef een reactie