Vandaag weer een drukke dag; gisteren een niet zo’n leuke dag omdat ik weer eens mezelf tot de orde moest roepen. En zojuist op het weblog van Jan Marijnissen eindelijk weer eens de oude Jan teruggezien. Over Wilders; wat een opluchting!

Moe
Om te beginnen met gisteren: het zegt al genoeg dat ik zonder agenda niet meer weet wat ik een dag geleden heb gedaan. Een volle agenda, en dan kijk ik wel eens jaloers naar een bloggende collega als Marusjka Lestrade die nóg meer doet. Hoe lang is het geleden dat ik de energie had om drie functies tegelijk op ene goede manier te vervullen, zonder dat het me naar de strot vloog? Dat laatste gebeurde de gisteren weer. Ik heb de voor mij zware beslissing moeten nemen om me terug te trekken voor de shows in de Kabberdoes. Gelukkig werd het goed opgenomen en gaat het zonder mij door. Maar het voelt alsof ik twee vrienden laat stikken. Gelukkig kan ik het nu als een opluchting voelen, wetende dat er naast begrip, ook een oplossing gevonden is.

Vandaag: Deurne & Sint Oedenrode
Vandaag met Mia van Boxtel overlegd hoe we ‘Deurne’ aan gaan pakken. Daarover later meer. Omdat ik toch in de buurt was, heeft Mia me meegenomen naar een bijna vergeten schandaal. Een oude stortplaats aan de oever van de Dommel, tussen Son & Breugel en Sint Oedenrode. De omgeving was er prachtig, maar als je goed keek, zag je dat aan alle kanten huisvuil, puin en mogelijk ook asbest naar boven kwam. Het ergste was wel dat verderop een boer gewoon voor Albert Heijn groenten verbouwt. Eén spade de grond in en je zit in een laag stort van 35 jaar oud. Een hele tak van de Dommel plus een wiel is zo volgestort met afval. De Dommeloever kalft nu snel af, geen boom houdt het er en het vuilnis drijft als we niets doen zo de beek in. Het verhaal is nog veel ingewikkelder en schrijnender voor de bewoners aldaar, want die kunnen niet weg (onverkoopbaar huis) en strijden al jaren tegen de overheid. Tot nu toe tevergeefs. Mijn mond viel open en ik zou er bijna moedeloos van worden.

Na thuiskomst heb ik eindelijk flink slaap in kunnen halen. Nog niet genoeg natuurlijk, maar het scheelt een beetje. Morgenvroeg eerst even naar het Provinciehuis en daarna naar de makelaar om het voorlopig (ver)koopcontract van ons huis te tekenen. Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Uiterlijk 1 december moeten we ons huis uit. Suggesties voor een tijdelijk huurhuis zijn van harte welkom.

Wilders
En dan nu het toetje van de dag: Jan Marijnissen haalt ouderwets uit, tegen Wilders. Ik was zelf al van plan om het beest bij de naam te noemen. Volgens mij is Wilders niets anders dan een racist. Hij zaait verdeeldheid en haat en dat kan volgens mij nooit de oplossing zijn voor sommige problemen die er natuurlijk wel zijn. Maar goed, een compliment voor Jan, want het is behoorlijk lastig om Wilders aan te pakken. Voor je het weet geef je die man weer een podium om zijn islamofobische praatjes uit te venten. Dat deed hij ook in dit debatje, maar Jan liet het er niet bij zitten. Klik op bovenstaande koppeling en bekijk het hele filmpje. En passant laat Jan weten vooraan te staan om homo’s te beschermen als homo’s in elkaar getimmerd worden, door wie dan ook.

Ik snap eigenlijk niet dat alleen zo op de Koran word gefocust. Ook de Bijbel en de Torah kennen niet zulke prettige verhalen, die als we ze letterlijk zouden nemen, net zo desastreus zijn. Maar de meeste mensen begrijpen dat je de voor sommige mensen heilge boeken niet letterlijk moet nemen, maar in hun context moet bezien.

Geef een reactie