Fractievergadering


Vandaag fractievergadering (de foto is van Wouter van der Staak) en heel even waren we compleet. Het was een lange bijeenkomst en na afloop was ik als een vaatdoek.

Het werd maar weer eens duidelijk hoe vol de agenda van ‘mijn’ commissie is. Waar de anderen tot aan het reces (politieke term voor vakantie) nog maar één commissievergadering hebben, waarbij de agenda niet overladen is, de commisie Ruimte & Milieu komt nog drie keer bij elkaar.

Interessantste mededeling is denk ik wel dat we nog eens gaan praten over ons standpunt over het Agro Food Cluster bij Dinteloord, gemeente Steenbergen. Daar is veel glastuinbouw gepland en het verzet groeit en groeit. Welke standpunt het uiteindelijk wordt kan ik nu nog niet zeggen, maar het is niet zeker dat we vóór glastuinbouw op die schaal in de open polder blijven.

 
Met de ‘muur van ellende’ protesteerde Milieudefensie vorige week voorafgaand aan de Statenvergadering o.a. tegen de ontwikkelingen in Dinteloord.

Verder hebben we het onder andere gehad over Essent (welke strategie gaan we voeren om verkoop/fusie tegen te gaan?); De Heus in Ravenstein – ik heb uitgelegd wat de nieuwe milieubeschikking inhoudt; de busstakingen; de symposia die we organiseren vlak voor de vakantie; geluidsoverlast van de provinciale weg N289 in Hoogerheide; en nog veel meer.

Ik houd het hier even bij. Morgen geen scholing voor mij, even een dagje uitpuffen van weer een drukke week en zondag weer aan de slag als gast in politiek café Buskruit!

Geef een reactie