Fappen & tuinieren

Fappen & tuinieren

“Fappen zeker?!” zegt één van de drie gasten van halverwege de twintig op de vraag van de ene wat hij het eerste gaat doen als hij in zijn hotel aankomt.

Het is dat sinds we onze neef in huis hebben de huidige taal die gebezigd wordt onder jongeren mij niet helemaal meer vreemd is, want anders was het gesprek dat zich tussen de heren ontspon langs me heen gegaan.

Niet fappen maar tuinieren

De mannen waren al opvallend lichamelijk met elkaar. Maar homo? Ik geloof er niks van. Eerder goede vrienden of broers, maar toen halverwege de vlucht de ene langs de ander liep ging het van schouder vasthouden, een hand pakken een klapje hier en een aai over de bol. En alles met een aanstekelijke lach op het gezicht.

Lijfelijkheid die voornamelijk heteromannen onderling met elkaar aangaan vermoed ik. Mooi om te zien wel.

Terug naar het fappen*. Nee, dat was niet het eerste wat hij ging doen op zijn hotelkamer. Dan volgt de ontboezeming in een volle cabine waar het merendeel van de passagiers al ongeduldig stond te wachten tot de deuren open zouden gaan.

“Toen ik laatst met mijn vriendin aan het videobellen was vroeg ze ook al of ik aan het fappen was terwijl ik met haar belde. Maar ik was mijn tuintje** aan het bijwerken”. Hilariteit alom – althans tussen de drie.


* Voor de lezer die niet weet wat fappen is, hier een snelle link naar straattaal)
** En wie denkt dat hij zijn heg aan het snoeien was, klikt beter even hier.


Meer Zeer Korte Verhalen vind je hier

Geef een reactie