Een 'eigen kweek' kuiken uit 2005.
Een antwoord op een reactie op het blog ‘combinatiekip’.

Als ik het  goed heb werden de haantjeskuikens vroeger levend vermalen in de shredder. Dit was de goedkoopste optie. Hierna werden ze vergast. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoeveel legkippen (en dus ook eendagshaantjes) er per dag uit het ei kruipen in Nederland, maar om die ‘eierproductie’ op gang te houden moet dat een enorm aantal zijn.

Uit diervriendelijkheidsoogpunt moest hier iets aan worden gedaan. Ik weet dat eendagskuikens gebruikt worden als voer voor allerlei dieren (slangen, roofvogels e.d.) maar ik weet werkelijk niet of vraag en aanbod in evenwicht zijn.

Hetzelfde kuiken als boven, nu als moederkloek.

Ik vind het een beetje een banale gedachte dat ‘restanten’ van de ‘eierproductie’ tot biomassa vermalen worden. Ik heb daar moeite mee.

Zo gek vind ik de gedachte achter de combinatiekip dan ook niet. Een andere optie is het onderzoek naar het sexen van het ei. Dan broed je enkel de dameskippeneieren uit, de herenkippeneieren eten we op.

Geef een reactie