Transgender-jongeren, Reiling

Werk aan de winkel: afspraak met Movisie over transgender-jomgeren. En weer werk aan ReilingWerk aan de winkel: afspraak met Movisie over transgender-jomgeren. En weer werk aan Reiling

De laatste dagen is er definitief een einde gekomen aan het reces. Gisteren overleg met voorzitter Sylvia Kuijpers van Transgendergroep Eindhoven. Vandaag overleg over de enquête Reiling Sterksel. En er verscheen een stukje over de bezwaarprocedure van de provincie.

Transgender-jongeren


Ik had er niet over geschreven, maar vlak voor mijn vakantie kreeg ik het verzoek van Movisie om een afspraak te maken in vervolg op de holebi- & transgenderconferentie in december 2009. Zij zagen nog kansen om enkele projecten op te zetten. Door hun verhaal werd ik gesterkt in het idee dat die kansen er inderdaad nog lagen.

Vanwege de bezuinigingen en de kerntakendiscussie durfde ik het eerdere niet aan veel energie te steken in een voorstel dat snel zou worden afgeschoten. Als je net taken hebt afgeschoten,  maak je je met een voorstel voor nieuw beleid niet zo populair.

We besloten om enkele projecten nader uit te zoeken. En één van de afspraken was dat ik zou spreken met Transgendergroep Eindhoven. Dat was dus gisteren. En natuurlijk kun je van alles bedenken, maar nog veel beter is het als er vanuit de groep zelf iets komt. En dat bleek het geval. Er lag een prima idee klaar om verder uitgewerkt te worden.

Dat ik er nu niet veel meer over kwijt kan dan dat het met jongeren en genderdysforie te maken heeft, komt omdat het overleg nog zich in een pril stadium bevindt.

Het was in elk geval goed elkaar weer eens te spreken, en ik heb er zin in om te proberen wat concreets te bereiken. Hoe vaag dat nu ook klinkt, later meer hierover.

Reiling Sterksel


De afspraak was om zo snel mogelijk na de vakantie bijeen te komen om de uitslagen van de enquête te bespreken. Dat was nodig ook, want de media benaderden me al tijdens de vakantie.

Los daarvan (ik heb er weinig over naar buiten gebracht) heb ik de laatste werkdag even voor middernacht nog contact gehad met de Commissaris van de Koningin (CvdK) omdat er een fout leek te zijn gemaakt bij de behandeling van bezwaren tegen een provinciaal besluit. Klik hier voor wat er vandaag over in het Eindhovens Dagblad verscheen.

Vreemd verhaal, want ik zou op de hoogte worden gehouden, en tot op heden weet ik niet meer dan dat de klachten toch te laat zijn ingediend en er een procedure loopt bij de commissie voor bezwaar en beroep. In het stukje wordt gesuggereerd dat alsnog aan een oplossing wordt gewerkt. Wat Reiling betreft is het echt een soap aan het worden. Bellen met de zoveelste plaatsvervanger van de CvdK (na hem gingen ze één voor één op vakantie), bleek de plaatsvervanger zelf in het buitenland te verblijven. Wat telefoontjes later bleek de afdeling voorlichting met de krant gesproken te hebben. Ik wacht het artikel in de gedrukte versie van morgen af voor meer details.

Dan de enquête zelf. We hebben tot op heden 240 ingevulde enquêtes retour gekregen, dat is een score waar je een representatief rapport van kunt samenstellen.De meste data zijn ingevoerd, nu moeten de tabellen worden gemaakt en de conclusies worden getrokken. Ik kan nu wel vast verklappen dat geluidsoverlast door vrachtwagens er ver uitspringt en dat er maar 1 soort overlast is die niet in meerderheid in één of andere mate wordt ervaren.

Morgen hoop ik een kort persbericht verzendklaar te maken, dan kan ik ook de datum en plek van de bijeenkomst waar we het rapport gaan aanbieden en presenteren aan de inwoners van Maarheeze en Sterksel.

 

Geef een reactie