Diamanten Basta! uitgereikt

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 141 x bekeken

20091216_diamanten_basta
Woensdagmiddag had ik mijn eerste afspraak bij Basta!, of eigenlijk in een oude opslagloods achter de Brabanthallen. Daar was ook een tentoonstelling ingericht. Maar ik kwam nu voor de prijsuitreiking.

Op de foto boven winnaar van de eerste Diamanten Basta!, Cees van Meel. Hij werkt als docent levensbeschouwing bij Helicon opleidingen in Oss.

De motivatie van de jury luidde als volgt: “Door zijn nimmer aflatend enthousiasme weet hij leerlingen en docenten te motiveren om een betekenis te hebben voor de zwak­keren binnen onze samenleving.”

20091216_wiekewijnen_basta

Door het slechte licht bleven er weinig foto’s over waar ik iets van kon maken. Hierboven Wieke Wijnen (de directeur van Basta!, die zelf door het personeel ook in de bloemetjes werd gezet). Hieronder de voorzitter van Stichting Basta!, Heleen Simons.

20091216_basta_voorzitter

Wethouder Jetty Eugster reikte de prijs uit. In de zaal een aantal (oude) bekenden uit de politiek , zoals de voorzitter van D66 Den Bosch, Hans van Veen.

Wieke Wijnen vertelde in haar toespraak (bij het 10-jarig bestaan van Basta!) dat het aantal gemelde klachten van homodiscriminatie gestegen was tot 28%, en dat dit daarmee gegroeid was tot de tweede discriminatiegrond na afkomst (51%). Voorlopig kunnen we waarschijnlijk niet zonder Basta!

Het was in tegenstelling tot wat de foto’s laten zien een veelkleurige bijeenkomst, waar bruin, wit, zwart en roze samen een gezellige middag beleefden.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.