En nu Cor Mennen nog

Nu de hostierel door het Bisdom en ‘homobaas’ Henk Krol is bijgelegd is het vuurtje in Oss weer opestookt door aartsconservatief en homofobe pastoor Mennen. (onder ‘lees verder’ instructies om je uit te schrijven als lid van de R.K.-kerk).

Cor Mennen: aartsconservatieve homofoob

In zijn preek refereerde hij aan de actievoerders in de Sint Jan en repte van terroristen. In tegenstelling tot wat hij eerder op zijn eigen webstek had laten weten heeft hij toch de uitspraak van ‘leugenaar Hurkmans’ (zijn woorden) gerespecteerd en de enig overgebleven actievoerder de hostie gegeven.

Verder rept hij van een nichtenbende, een kwalificatie die aangeeft dat zijn afkeer van homo’s niet enkel door de kerkelijke leer is ingegeven, maar dieper zit. Ik moet zijn optreden bij de EO van gisteren nog bekijken, maar ik kreeg al een reactie van iemand dat het zelf wel eens een gefrustreerde homo zou kunnen zijn. Gefrustreerd, omdat zijn eigen seksualiteit vanwege het celibaat onderdrukt wordt.

Het maakt het allemaal niet minder erg. Harry van Bommel heeft op twitter al te kennen gegeven dat er een onderzoek moet komen naar het kerkelijk recht. Hij zei dit als politicus én als katholiek.

Zo schrijf je jezelf uit als lid van de R.K.-kerk

Ondertussen heb ik bericht gekregen van de ledenadministratie van de kerk… ik bleek al uitgeschreven. Beter één keer te veel dan te weinig.

Voor degenen die ook niet meer geloven of nog wel geloven maar niet meer als lid van déze kerk te boek willen staan heb ik voor het gemak (dat dient de mens) de volgende modelbrieven beschikbaar gesteld (klik op de vetgedrukte tekst voor het word-document):

  1. brief aan de ledenadministratie van de r.k.-kerk
  2. brief aan de doop-parochie
  3. brief aan SILA
  4. brief aan de gemeentelijke basisadministratie

Geef een reactie