Conflict Beleidsevaluatie nader verklaard

Een poging tot meer inzicht over de achtergrond van het conflict rond Beleidsevaluatie van gisteren tijdens de Statenvergadering.

De reactie van CDA-fractievorozitter Wim Thuis behoeft wel een tegenreactie. Wat hem betreft had die ophef niet gehoeven en kan volgend jaar ‘gewoon’ de reconstructie worden onderzocht. Zoals in het artikel is te lezen komt het provinciebestuur (Gedeputeerde Staten) met een tussentijdse evaluatie die aan ons (Provinciale Staten) wordt voorgelegd.

Wim Thuis had het mooi geregeld in zijn amendement gisteren. De ‘onafhankelijke’ commissie Beleidsevaluatie moest wel rekening houden met de GS-evaluatie. En dáár zit voor mij één van de pijnpunten. Zoals iemand het mooi omschreef: Het CDA-amendement is een uitnodiging aan GS om met een positieve evaluatie van de reconstructie van het platteland te komen. En daar zouden wij als onafhankelijke commissie dan ons onderzoek mede op moeten baseren?

Zo subtiel wordt het door het CDA gespeeld. En in de krant zeggen dat de Brabantse burger niet op deze ophef zit te wachten… Overigens heeft Marusjka Lestrade een interessante analyse van de rol van de vice-voorzitter van de Staten, jawel Wim Thuis van het CDA.

Klik op het krantenartikel voor een vergroting.

klik op de afbeelding voro een vergroting

Laatste inzicht: Als het CDA haar zin had gekregen zouden de resultaten van het onderzoek naar de reconstructie pas rond de volgende verkiezingen bekend worden en door de nieuwgekozen Provinciale Staten worden besproken.

Geef een reactie