Eerst maar wat actueels op het blog. Vanmorgen heb ik een (biologisch gekweekte) rode beuk geplant om de actie van Milieudefensie en Platform tegen Waalboss te steunen. Aloysia Jetten van de Brabantse Partij was er ook.

De SP in Bernheze (Bernheze omvat de kernen Heesch, Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Nistelrode, Vorstenbosch) voert al lange tijd actie tegen de komst van een categorie IV-industrieterrein in het kleinschalige coulissenlandschap tussen Heesch, Geffen en Vinkel. Vorig jaar onthulde Alysia Jetten van de Brabantse Partij al het bord links op de foto en werd een eerste boom geplant.

Sinds vanochtend staat er een hele rij bomen. In het kader van de actie van Milieudefensie (Recycle de Ruimte) werden vandaag bomen geplant door vertegenwoordigers van de lokale partij PP93 (PvdA, GroenLinks en Progressief Bernheze), Platform tegen Waalboss, de SP-fractie in Provinciale Staten en de Brabantse Partij.

 

Veel SP-ers op de been getuige de rode hesjes…


Het Platform tegen Waalboss plant een treurwilg.


De lokale omroep was er ook.


Aloysia Jetten bij haar sierappelboom.

Na afloop schepte iedere bomenplanter een schep zand in een kruiwagen die volgende week per trein (succes…) naar Den Haag wordt vervoerd om daar aangeboden te worden aan de Tweede Kamer.

Geef een reactie