SP Roze aanwezig op Roze Zaterdag

SP Roze aanwezig op Roze Zaterdag

Vandaag net als gisteren druk bezig geweest met voorbereidingen van Roze Zaterdag in Bergen op Zoom. Meer in het bijzonder met de SP-Roze-bijdrage daaraan.

Roze SP-vorderingen

Van partijsecretaris Hans van Heijningen hebben we toestemming gekregen om een folder te maken gericht op de doelgroep. Dat mag gerust een kleine overwinning genoemd worden. Lokaal en provinciaal zijn er genoeg initiatieven op dit terrein, maar landelijk komt er niet veel van de grond.

Een mijlpaal was (wel laat) de eerste vermelding van homoseksualiteit in het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer in 2006. Een eerdere poging van Willy Lourenssen en mij om een officiële roze werkgroep op te richten stuitte op veel weerstand van partijgenoten. Er is angst voor aparte groepen in de partij. Als het om jongeren, ouderen en WAO-ers gaat is het een ander verhaal. Maar homo’s, nee.

Gelukkig hoefde ik weinig moeite te doen om de secretaris te overtuigen. We zijn nu een grote partij en die zal ook hier op een volwassen manier mee om moeten gaan. Bij de internetpeiling op gk.nl kwam de SP zelfs als grootste uit de bus. Dat schept natuurlijk verplichtingen. Veel werk aan de winkel dus. In Bergen op Zoom zijn ze er nu ook druk mee.

This Post Has One Comment

  1. Al ben ik geen homofiel, toch vind ik dat je gelijk hebt en moeten wij niet in hokjes denken!
    De SP is er voor iedereen en natuurlijk ook voor homo’s!!!!!!!

    SUCCES met je strijd en groetjes,

    Pieter Schetters
    Ossendrecht

Geef een reactie