Roze ouderen in Rotterdam (2)

Roze ouderen in Rotterdam (2)
2014

De voorzitter van COC Rotterdam zette gisteren per e-mail e.e.a. recht naar aanleiding van de vragen van GroenLinks over de positie van roze ouderen in Rotterdam.

Zie hiervoor mijn blog over roze ouderen van eergisteren.

Natuurlijk is he niet zo dat alle voorzieningen voor roze ouderen uit de stad verdwijnen door het ontslag van de speciale medewerker bij Humanitas. Maar met haar vertrek verdwijnt wél veel praktische kennis en ervaring. Enfin, het COC schrijft het als volgt:

Beste GL’ers,

Zojuist heb ik jullie persbericht gelezen over roze ouderen. Ik wil graag twee belangrijke nuances aanbrengen.

Uit jullie persbericht blijkt niet dat het belangenwerk voor roze ouderen in Rotterdam is verdeeld onder een aantal partijen (Zoals COC R, RotterdamV, Humanitas, Laurens, enz.) die verenigd zijn in het Roze Ouderen Overleg Rotterdam (ROOR). Er zijn dus meer mensen dan slechts een ouderenwerker met dit vraagstuk aan de slag, zoals de vrijwilligers van het COC R en de Roze Ambassadeurs.

De betreffende werknemer van Humanitas heeft haar stempel gedrukt op het ROOR en heeft het voortouw genomen in het starten van sociale acitiviteiten bij verschillende verzorgingstehuizen en het aanpassen van hun beleid hieromtrent. Dat verdient veel lof. Humanitas is echter niet de ‘enige ontmoetingsplek’ voor roze ouderen. Ik verwijs ook naar onze salon. Het is ook onjuist te stellen dat de salonactiviteiten stoppen te bestaan vanwege haar vertrek. Dat is allerminst het geval, aldus onze salonbezoekers die ook betrokken zijn bij Humanitas.

De aandacht voor intensivering van training van zorgprofessionals is meer dan welkom en erg actueel.

Succes en groet,

Martin Frank, voorzitter COC Rotterdam e.o.

jansjef

Geef een reactie