Discriminatie aangepakt

Discriminatie aangepakt

Op 23 november was ik bij een mini-conferentie van anti-discriminatiebureau Basta! in Den Bosch, zie hier. Burgemeester Ton Rombouts maakte die dag indruk met zijn toespraak.

Hier haalde hij een voorbeeld uit de praktijk aan. Tijdens carnaval greep hij in (hij was carnaval aan het vieren) toen hij opmerkte dat enkele jongens geweigerd werden in een kroeg omdat ze van Marokkaanse afkomst waren.

Op de mini-conferentie zijn afspraken gemaakt om anti-discriminatie handen en voeten te geven. Vandaag was in  het Brabants Dagblad te lezen dat er daadwerkelijk een begin gemaakt is. Nu komt het aan op handhaven, want dat is de zwakke schakel vrees ik.

Afspraken over deurbeleid bij Bossche horeca

DEN BOSCH – De Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland heeft onlangs met de gemeente, politie en het antidiscriminatie­punt Basta afspraken gemaakt over deurbeleid. Sinds 2005 geldt een ‘transparant deurbeleid’ dat geen onderscheid maakt in de toe­gankelijkheid voor autochtonen en allochtonen. Eind deze maand moeten bij horecabedrijven voor­taan ook bordjes te zien zijn met regels, tien in totaal, zoals ‘correcte kleding, geen wapens, geen drugs’. „ Het is de bedoeling dat exploitan­ten zo snel mogelijk reageren op een klacht. Anders kan men bij Basta terecht”, aldus horeca-voor­zitter Frits Bekker.

This Post Has One Comment

  1. Ton Rombouts is die eigelijk geen SP LID ??

    Das nog eens een Burgermeester met BALLEN !!

    Ton TOPPIE Van je…..

    Jack

Geef een reactie