Zuster Clementia Maculanda Spreekt

Zuster Clementia Maculanda Spreekt

Eind januari realiseerde Zuster Clementia Maculanda O.P.I.* dat 2020 voorbij was. Van de lockdown naar de avondklok, het valt ook niet mee.

Zuster Clementia is altijd open

*O.P.I. en nog meer zusters

O.P.I. staat oorspronkelijk voor the Order of Perpetual Indulgence. Sinds een Londense Moeder Overste naar Amsterdam verhuisde is er een Nederlandse missie. Of om in de woorden van Zuster Divine Revelation: mother superior of the mission house in the village of the swamp dwellers in the land below sea level of the Sisters of Perpetual Indulgence.

Toen ik een habijt en andere attributen kreeg van Zuster Divine Revelation, mag ik mezelf ook bij gelegenheid Zuster noemen. Eerder deelde ik al wat over deze wereldwijde Orde, klik hier en voor een voorproefje van een film over de Orde, zie dit blog.

Hamburg Gay Pride

Nu ik toch bezig ben… naar aanleiding van wat jolige discussie op Facebook… De namen Clementia Maculanda komen uit het Latijn.

Clementia betekent voor zachtmoedigheid, mildheid, toegevendheid, genade.
Maculanda komt van macula = vlek, maculare = bevlekken, maculanda = zij die bevlekt zal/kan worden.

This Post Has 2 Comments

  1. Het is verbluffend! Niet alleen het zuivere, onbevlekte gelaat van Zuster Clementia Maculanda en haar troostrijke woorden, maar vooral ook dat zij (eigenhandig?) het einde van 2020 realiseerde…!
    Voorwaar, het is een wonderbaarlijke Orde, want de Moeder-Overste heet soms Divine en dan weer Devine.

Geef een reactie