Weekeinde met feesten en overleg nieuwbouw


Afgelopen weekeinde ben ik begonnen in de kroeg. Er stond al een bijkletsafspraak met een vriend, en na de dag op het provinciehuis (die voor sommigen inderdaad nog zwaarder kan uitpakken), had ik behoefte aan een lekker biertje. Enigszins verdoofd de zaterdag doorgekomen. Einde van de middag overleg met de nieuwe buren en daarna twee feesten maar liefst.

Maar eerst de bouw, die vordert gestaag. Hiernaast een foto van de beginfase. Nu staat de ruwbouw er bijna helemaal. Aan één kant is al begonnen met het metselwerk, ons huis krijgt vanadaag zijn eerste binnenmuur. Een nieuwbouwhuis gaat met een hoop geregel gepaard, dat had ik tevoren niet zo ingeschat. Je hebt te maken met een bouwer die de ene koper wat toezegt en de andere niet (als het te duur is) en als de bouwer er aan kan verdienen krijgen alle kopers een ‘suggestie’ voro meerwerk.

Omdat eendracht macht maakt zijn we als kopers van de stadswoningen bij elkaar gekomen in café De Unie om wat zaken af te stemmen. We hebben afgesproken gezamenlijk op te trekken richting bouwer-projectontwikkelaar in de hoop zo wat verbeteringen te kunnen bewerkstelligen.

Feesten
Een collega van Cees werd 50 en gaf een feest. Dezelfde avond sstond al een uitnodiging voor een koperen bruiloft van een nichtje van me. Die had de hele familie uitgenodigd in een zaal in Drunen. En wie onze familie kent, die weet dat we talrijk zijn en van een feestje houden. Bijna alle ooms en tantes waren er en veel nevenen nichten van de Bossche tak. Die heb ik één voor één nog als baby gezien. Ik scheel minder in leeftijd met mijn oom en tantes van die generatie.

Het is een hele hechte club van voornamelijk vooruitstrevende mensen. Een delegatie van de familie van Mierlo is de eerste groep ‘Gasten van de Staten’ die ik binnenkort ontvang. Het is ontzettend leuk om te merken hoe betrokken de familie is.

De zondag heb ik dan maar gebruikt om bij te komen van het feestgedruis. Vandaar dit verlate blogverslag. Vanavond komt de redactie van ons familieblad weer bij elkaar, dit keer bij ons. Dan zal er nog uitgebreid bij het feest worden stilgestaan.

Geef een reactie