Zo blog je over bomen kappen en zo rijd je in Oss over de Singel ’40-’45 en zie je de bomenkap in volle actie. Stoere platanen zijn hier het slachtoffer.

Wat de reden van de eliminatie is weet ik overigens niet. De bomen staan achter het hek op een terrein van een bedrijf.

De gemeente Boekel heeft een problematische verhouding met bomen. Al eerder had men weinig scrupules volgens Ron Lodewijks in het Brabants Dagblad, zie hier ‘Boekel heeft het al jaren moeilijk met bomen

Onderstaande reactie op dit artikel is veelzeggend:

Natuurlijk kan niet wat in Boekel gebeurt. Ondemocratisch, bestuurlijk hufterig en getuige van een politiek volkomen onbetrouwbaar en ongewenst gedrag. In Boekel heeft wel meer gekund. Ze hebben al eens een gezichtsbepalende kastanjeboom weggehaald, huizen tegen de regels in laten bouwen en nu 170 bomen tegen de vlakte. Dat heb je ervan als je gemeenten zeggensschap geeft over bestemmingen van woningbouw, stallenbouw en de verantwoordelijkheid geeft, die ze blijkbaar niet kunnen dragen. Wat een bestuurlijke flop. Provinciebestuurders was dit de bedoeling bij het vrijgeven van bestemmingsplannen in het buitengebied? Natuurlijk niet zullen ze zeggen, zij die ook kilo’s boter op hun hoofd hebben. Wegstemmen die lui!

Geef een reactie