De Watertoren in Den Bosch is sinds vorige week bezet  als protest tegen de bezuiniging op de opvang voor dak- en thuisloze jongeren. Cecile Visscher is gaan kijken en gelukkig één van de Bossche wethouders ook. Het is wel dankzij een bezuiniging dat de Watertoren is gesloten. 

De Watertoren ken ik nog van toen ik lid was van de gemeenteraad. Ook toen was de Watertoren als laagdrempelige opvang voor jongeren regelmatig in gevaar. Pas de laatste jaren is er meer aandacht en geld voor de opvang van dak- en thuislozen in de stad. Maar de sluiting nu is een gevolg van een gemeentelijke bezuiniging. wethouder Eigenman is ‘met reces’, maar zijn collega Weterings noemt de actievoerders ‘gasten van de gemeente’:

Wethouder Rodney Weterings heeft een bezoek gebracht aan de Watertoren. Hij beschouwt de jongeren als ‘gasten van de gemeente’ en heeft ‘veel respect’ voor de actie. “Ze staan voor hun zaak. Ze doen het op een rustige manier zonder rotzooi te trappen”, aldus Weterings. Hij hoopte snel contact te hebben met zijn collega Bart Eigeman die de afgelopen dagen met herfstreces was.  

Ik begrijp dat de Watertoren als monument te duur is in onderhoud, maar de voorziening was laagdrempelig en deed daardoor haar werk goed. Misschien moet het onderhoud uit een ander potje gefinancierd worden zodat de zorgfunctie niet uitgehold hoeft te worden.

Geef een reactie