Via Rotterdam naar Parijs


Gisteren voor het eerst met de Thalys gereisd. Via Rotterdam naar Parijs. De Duitse ICE hadden we al eens ‘gedaan’. Rotterdam CS was nog altijd een bouwput.

De overstaptijd hebben we benut voor een kop snert bij Engels (in het Groothandelsgebouw op de foto). Echt een aanrader voor een reis terug in de tijd. Het Groothandelsgebouw vind ik een hoogstandje, Binnen ziet Engels er nog steeds zo uit als net na de oorlog. Aan het interieur is weinig veranderd.

De Thalys viel een beetje tegen. Hij ging wel heel snel vanaf Brussel, maar het is een beetje een rammelbak vergeleken met de Duitse ICE.

 

Over Parijs valt nog weinig te zeggen en te laten zien. In Brussel kan ik nog terugvallen op Nederlands, hier zal ik toch echt mijn Frans moeten bewijzen. Alhoewel meer mensen Engels (willen) spreken dan pak hem beet twintig jaar geleden. Terwijl ik in mijn beste Frans de receptioniste te woord stond kreeg ik antwoord in het Engels.

Omdat we laat aankwamen, hier nog een donkere foto van een bijzondere muur die ik al eens in de Volkskrant had zien staan. Een verticaal parkje midden in de stad. Heel mooi, ook al was het donker.