Verhuizen = opruimen

oud papier
Nu ons huis zo goed als zeker is verkocht kan het grote opruimen beginnen. Verhuizen is een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van oude troep en soms nog bruikbare zaken. Cees is al aan het inpakken geslagen, ik stortte me vandaag op het (provinciale) papierwerk. Hierboven het papier dat niet meeverhuist naar Den Bosch.

We zijn thuis bezig aan een mega-operatie. Op 1 november trekken we in ons tijdelijke huurappartement in het Bossche Paileiskwartier. Dat betekent dat we nog vier weken hebben om spullen uit te zoeken en in te pakken. Wat kunnen we in het nieuwe huis straks nog kwijt en wat niet? Wat gaat er mee naar het appartement en wat wordt een jaartje opgeslagen? Gisteren hebben we 80 verhuisdozen opgehaald en beetje bij beetje kunnen we zaken van ons lijstje afstrepen. Telefoon, internet en post zijn al geregeld. En voor mij was het vandaag papierdag. Uitzoeken, sorteren, lezen, weggooien en een enkel formulier invullen. 

Ik schat dat ik de helft van brieven, knipselkranten, jaarverslagen, commissie- en statenstukken het nieuwe adres niet halen (zie de doos hierboven). Blijven nog over: twee stapels. Eentje met stukken voor de Statenvergadering van deze week:

stukken

En één volle archieflade met jaarverslagen, boekjes, dvd’s cd-rommen en nog veel meer wat nog eens goed gearchiveerd moet worden. Maar dat doe ik op ons nieuwe adres. Uitstel is…

archief...

Geef een reactie