Vandaag wordt in diverse steden in Nederland hand-in-handactie georganiseerd. Om te laten zien dat het niet gek is als twee vrouwen of twee mannen samen hand in hand door de stad lopen. Zelf ben ik vandaag in Eindhoven voor de Regioconferentie van de SP. Misschien kan ik er even tussenuit piepen voor de actie.

Op 12 april organiseren het COC Eindhoven en regio en de COC’s van Limburg en Nijmegen een hand-in-hand-actie en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

We willen op die dag laten zien dat het niet vreemd, vies of gek is als twee vrouwen of twee mannen samen hand in hand door de stad lopen. Doe daarom mee!

Kom gewoon vanaf 14 uur langs bij café Carrousel op de markt in Eindhoven. Hier verwelkomen we jou met een kop koffie of een ander drankje. Naderhand kunnen de stelletjes alleen (dus geen optocht met allemaal holebi’s) de stad in gaan en hand in hand langs de winkelruiten en door de straten wandelen. Als je alleen komt, dan kun je natuurlijk ook met een van de andere deelnemers – hand in hand – door de stad wandelen. Iedereen is welkom!

Naderhand zijn jullie dan weer welkom bij café Carrousel om je verhaal te doen. We zijn er tot 17 uur om bij te praten en over ervaringen te spreken.

Waarom doen we dit? We willen graag aan andere mensen laten zien dat het eigenlijk heel normaal en zelfs leuk is om mensen hand in hand te zien lopen. Op dit moment vinden het nog veel mensen aanstootgevend als ze twee mannen zien die hand in hand lopen. Daar moet toch verandering in komen! En jij kunt erbij helpen.

Bovendien zal je misschien ook kunnen vaststellen dat niet alleen andere vooroordelen hebben, maar dat het ook voor jullie eens interessant kan zijn dat de reacties helemaal niet zo erg zijn als je misschien had verwacht. Neem dus de proef op de som en kom ook op 12 april. Tussen 14 en 17 uur vindt de actie plaats. Centraal punt voor ons is café Carrousel.

This Post Has One Comment

  1. He ik baal.Ik lees net in het Eindhovens Dagblad[internet] dat heteroos om steun te betuigen ook mee hadden kunnen lopen.

    Jammer dat ik het net pas lees.

Geef een reactie