Vandaag: Erasmus MC

Gepubliceerd op 1 reactie 1 minuten leestijd 60 x bekeken

 


Kort treinblogje om te vertellen dat er vandaag weinig van terecht zal komen om te bloggen. Ik ben onderweg naar Rotterdam voor het eerste periodieke onderzoek i.h.k.v. ROANCO.

ROANCO is een cohortonderzoek onder homomannen met hiv. Deze groep loopt een hoger risico op bepaalde vormen van kanker (zie hier voor meer info).  En aangezien ze in Rotterdam een methode hebben ontwikkeld om dit in een vroeg stadium te behandelen met minimale kans op vervelende complicatie, heb ik hier mee ingestemd. Niet dat ik zo dol ben op studies sinds de laatste waar ik studie-object was.

Hier valt voor mij wel degelijk voordeel uit te halen. In tegenstelling tot de vaccinatiestudie van vorig jaar die me meer ellende dan iets anders opleverde. Maar vandaag dus een dagje Rotterdam. Benieuwd hoe de bouwput bij CS erbij ligt.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
 • Helm de Laat
  24 september 2008

  Hoi Ron

  welk voordeel dan? Ik mag wel een homo-hotemetoot zijn maar ik weet ook niet alles. Ik heb het geluk gehad dat veel van het HIV/Aids drama aan mijn persoonlijke leven voorbij gegaan is.

  Gisteren was ik op een expert meeting van Vogelaar over het bespreekbaar maken van ho-teit in etnische kring. Ik was voor het eerst doorgedrongen (hotemetoot) in dat adviescircus en vond het behalve errug leuk ook behoorlijk ontluisterend. Er zijn ook errug veel heel erruge hotemetoten. Ik moet er nog iets mee. Maar wat?

  Met vriendelijke groet

  helm