En meer van dat soort woorden gebruikte ‘Gloria’ in reactie op het blog van Krista van Velzen over Roze Zaterdag in Tiel. Dat vraagt om reacties. Verder schreven opvallend veel SP-bloggers en afdelingspagina’s over Roze Zaterdag.

Dit was de reactie van Gloria:

Geweld tijdens homoparade’s vind ik verwerpelijk. Zoals iedere vorm van geweld. Maar wat mij betreft stoppen de gelijke geslachtliefhebbers met dit soort onzin. Ik word niet goed als ik op het journaal zo’n uitdragerij van de rupsjes nooit genoeg zie.

Leef wat je leven wilt, maar loop niet te showen met je geslachtsdrift en heb ook respect voor die mensen die moeite hebben met homosexualiteit. Juist dit soort optochten wekken bij veel mensen aversie op. Ook bij mij.

En als je wilt reageren of meediscussiëren, doe dat dan hier, op Krista’s weblog.

Wie schreven er allemaal over Roze Zaterdag? Om te beginnen schonk Anja Meulenbelt er aandacht aan op haar blog, klik hier. Ook SP-statencollega Wouter van der Staak kondigde onze aanwezigheid aan, klik hier voor zijn blog. Agnes Lewe schreef een verslagje op gelderland.sp.nl, klik hier. Krista van Velzen schreef er een blog over, klik hier.

Dagblad de Gelderlander heeft een wat uitgebreider verslag dan dat ik zaterdag meldde: ‘Roze Zaterdag zorgt voor drukte in Tiel‘. En: ‘Parade dwars door roze Tiel‘.

Geef een reactie