Nu alles in kannen en kruiken is, kan ik ook opgelucht ademhalen. In Tilburg is de SP toegetreden tot het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders. De VVD neemt de plaats in van het CDA. Gelukkig heeft e.e.a. geen consequenties voor onze fractie in Provinciale Staten (PS).

Want het had zomaar gekund dat Veerle Sleegers (links op de foto boven), mijn SP-collega in de statencommissie Ruimte & Milieu, wethouder werd. Gelukkig hoeven we ons over het antwoord op die vraag niet druk te maken. Veerle wordt waarschijnlijk wel de nieuwe fractievoorzitter. Maar dat heeft ze eerder dit jaar tijdelijk waargenomen en prima kunnen combineren met haar lidmaatschap van PS. De man rechts op de foto is Jan Verhoeven. VVD-statenlid en sinds een tijdje ook wethouder in Valkenswaard.

Heeft de SP dan niets binnengehaald, in tegenstelling tot de VVD, zoals het CDA nu suggereert? Ik ken mijn partij niet anders dan dat we bereid zijn tot compromissen, maar dat er wel degelijk een herkenbaar SP-profiel moet zijn. Anders is deelname aan een coalitie niet méér dan aanschuiven op het pluche. Hier is te lezen wat de Tilburgse SP naar eigen zeggen heeft binnengehaald. Het hondenpoepplan wat nog niet zo heel lang geleden veel stof deed opwaaien in Nederland, wordt nu uitgevoerd. Opvallend is dat de SP het wegenonderhoud opeist terwijl het Brabants Dagblad dit als VVD-punt noemde. Afijn, lees het hier zelf maar. En wie hier klikt krijgt het hele SP-nieuwsdossier vanaf de val van het oude college en het nieuwe college.

Kunnen we dit kunstje ook niet in Provinciale Staten flikken?

Geef een reactie