Telefoon moet afkoelen…


… en ik ook. Wat een dag vandaag. En de Statenvergadering moet nog komen. Veel gedoe over de onderwerpkeuze van de commissie Beleidsevaluatie: de reconstructie.

Het CDA ziet het niet zitten en er wordt veel uit de kast gehaald om dit onderzoek uit te stellen. De commissie Beleidsevaluatie (cie BE) geldt als een niet-politieke commissie die zonder overleg met de fracties haar eigen onderzoeksonderwerpen kiest. Maar Provinciale Staten moeten het voorstel wel goedkeuren.

Vandaag de hele dag druk telefonisch overleg met verschillende partijen over hoe het morgen kan gaan. Op een gegeven moment was het beter om me op het provinciehuis te laten bijpraten over de gang van zaken. Daar trof ik gelukkig ook nog andere leden van de cie BE zodat ik mijn politiek gevoel kon toetsen aan dat van anderen.

Morgen – want dan moet het allemaal gebeuren natuurlijk – zal het spannend worden bij de laatste Statenvergadering van het jaar. Het leuke is wel dat iedereen voor het eerst vanuit zijn luie stoel van het spektakel kan genieten. Dan is er een proefuitzending, via internet zal de vergadering rechtstreeks te volgen zijn.

Ik ben benieuwd of morgen het laatste restje vertrouwen in het Brabantse samenwerkingsdualisme dat zo gepropageerd wordt door dit College voorgoed begraven kan worden.

Klik hier voor de link naar de provinciale pagina, zelf even verder zoeken naar de uitzending, hij staat nu al aangekondigd.

De kerstboom stond ook al in de centrale hal, nog een beetje sfeer 😉 .

Geef een reactie