Op internet lopen nu twee digitale handtekeningenacties tegen verplicht aanbesteden van onder andere het openbaar vervoer. Zeg maar tegen de marktwerking.

Dankzij de inzet van SP-Europarlementslid Erik Meijer heeft het Europees Parlement vorige week besloten dat het nog steeds is toegestaan dat overheidsbedrijven bijvoorbeeld het openbaar vervoer afhandelen in een stad of provincie. Marktwerking is niet verplicht.

Nederland dacht lange tijd van wel en heeft de aanbestedingen in tal van steden en provincies opgelegd. Vooral in Brabant zorgde dat voor de nodige ellende. Lees hier meer over het succes dat Erik Meijer boekte.

Op de webstek van de Brabantse SP kan je tekenen tegen de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer. Teken hier.

Op de webstek van de FNV loopt een petitie voor een time out voor de marktwerking in zijn algemeen. Hier kan je de petitie tekenen.

Mijn echtgenoot, loonslaaf van TNT Post, wees me terecht op nog een internetactie tegen de marktwerking. De SP heeft ook de webstek reddepostbode.nl opgezet. Ook daar kan getekend worden tegen de nieuwe Postwet, waarvan de postbodes de dupe dreigen te worden. Waarvan akte.

Geef een reactie