Stresspoes & Lefkater

Stresspoes & Lefkater
maart 2023

Lola is een stresspoes. Zodra ze de reismand ziet is het mis. Daar kan geen kattenkruid tegenop. Barrie was niet uit de mand te slaan.


Alle poezenverhalen, -foto’s en -filmpjes vind je hier.


Stresspoes

Tijd voor Lola’s jaarlijkse prik. De reismand staat klaar, de handdoek besproeid met kattenkruid. Terwijl Lola zich in de stress ín de onderkant van het bed verschanst, is Barrie niet meer uit de reismand te slaan. De stofzuiger moest er aan te pas komen om Lola onder het bed vandaan te krijgen. Toen ik haar eindelijk te pakken had en in de mand wilde doen zat Barrie er in voor ik het door had en was Lola ontsnapt.

Is Barrie een lefkater of is het gewoon dommigheid? Ik houd voorlopig het op het laatste, al is het stukken fijner dan een stresspoes.

Meer stress was het gevolg maar uiteindelijk zat Lola in de mand. In de lift ontsnapte ze in blinde paniek door het kleine klepje (rechts) en moest ik haar in de houdgreep pakken. We hebben een antieke lift, levensgevaarlijk voor een poes.

Resultaat: een haal in mijn trui en ik leek wel een kattenvacht te hebben. Eenmaal uit de lift was de stress verdwenen en onderging kalmpjes ze haar lot om vervolgens bijna spinnend op de behandeltafel de vaccinatie te ondergaan.

Ontspannen Lola.

This Post Has 2 Comments

  1. hmmm..mannen en hormonen…ik weet niet hoor of dat dommigheid is 😉
    kan er een boek over schrijven. lefkater nomineer ik voor woord van t jaar. mooi! Lola trouwens ook.

    1. Beetje van beiden… alhoewel…ik weet niet of zijn hormonen nog zo opspelen na ‘de knip’. Bij zijn eerste controle vroeg ik of het normaal was dat hij gewoon bleef liggen zoals wij hem neerlegden: “Dat hoort een beetje bij dit ras, Britse kortharen zijn wat dommig”, zei de dierenarts.

Geef een reactie