Stoelendans
2009

PvdA-Gedeputeerde Annemarie Moons wordt Dijkgraaf van het Waterschap Vallei en Eem. Oud-PvdA-wethouder Hugo Backx uit Tilburg is al onder de pannen: hij wordt directeur van de GGD Hart voor Brabant. Onlangs vertrok hij als wethouder vanwege kostenoverschrei-dingen bij het ‘Adje-theater’.

Dit vertrek komt als een verrassing (voor mij in elk geval). Uit het persbericht dat vanochtend door de provincie is verspreid:

Gedeputeerde Moons voorgedragen als dijkgraaf

Gedeputeerde Annemarie Moons is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor het Waterschap Vallei en Eem. Het algemeen bestuur van het waterschap heeft gisteravond unaniem besloten haar bij de Kroon voor te dragen. Zij zal haar functie als gedeputeerde Economie, Duurzaamheid en Openbaar Vervoer naar verwachting uiterlijk 1 juli a.s. overdragen.

Annemarie Moons (1965) is momenteel lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant namens de PvdA. Zij is sinds 2007 verantwoordelijk voor de portefeuille Economie, Duurzaamheid, Klimaat, Grote Stedenbeleid, Internationale en Europese zaken en Openbaar Vervoer. Zij was reeds vanaf 2005 gedeputeerde van Milieu, Natuur, Water en Handhaving. Wie haar zal opvolgen, is nog niet bekend.

Als dijkgraaf zal zij voorzitter zijn van het algemeen en dagelijks bestuur en verantwoordelijk zijn voor de bestuurlijke aansturing van het waterschap. Waterschap Vallei en Eem is een overheidsorganisatie op de grens van provincie Utrecht en Gelderland, die zorgt voor veilige dijken, optimale waterstanden en schoon water. Een dijkgraaf wordt bij Koninklijk besluit benoemd.

Over de aanstelling van Hugo Backx is dit artikel te lezen op brabantsdagblad.nl.

This Post Has 2 Comments

  1. Ja en toen..? Wat vind je er nu van?

  2. @ Helm:

    Annemarie Moons: ik kan me voorstellen dat je op een zeker moment een stap in je carriëre wilt maken. Maar het tijdstip waarop is erg vreemd. De verkoop van Essent, de crisis, de afroming door het Rijk van provinciale middelen – allemaal haar portefeuille en erg actueel. In haar plaats zou ik die dossiers tot een goed einde hebben willen brengen en dan eens op zoek gaan. Aan de andere kant, zo’n semi-politieke carriërekans komt niet elke dag voorbij.

    Hugo Backx: hij beweert dat zijn vertrek als wethouder niets te maken had met de vacature bij de GGD. Ik ken hem verder niet. Hij heeft in elk geval consequenties getrokken toen het mis ging met het Midi-theater, en dat kun je niet van alle wethouders zeggen.

    Vind ik er zo genoeg van?

Geef een reactie