Iedere maand probeert de Stichting Nederlands een SOF- en een LOF-prijs uit te reiken aan iemand die het Nederlands in de uitverkoop gooit of juist aan iemand die creatief met het Nederlands omgaat. Af en toe erger ik me een ongeluk aan het verengelsen van Nederlandse woorden, zinnen, namen, etcetera.

Zo las ik vanmorgen op NOS Teletekst onderstaand bericht. Ik heb het meteen aangemeld voor de SOF-prijs van september. In één woord verschrikkelijk!

Scholen krikken lerarenniveau op

Het middelbaar onderwijs gaat zelf het niveau van leraren verbeteren. Er komt een top-opleiding voor leraren en toekomstige leerkrachten.
Over een jaar starten 300 studenten met de opleiding die wordt verzorgd door universiteiten en hoge scholen.

Het Dutch Teachers College organiseert de studie. Het DTC is een initiatief van een aantal scholengemeenschappen.

Studenten en leerkrachten kunnen zich daar verder bekwamen in hun vakgebied. Ze kunnen uiteindelijk master-docent worden. Dat is te vergelijken met een officiële master-titel van Nederlandse universiteiten.

En dat moet dan het niveau van de Nederlandse leerkrachten op gaan krikken! Ik denk dan meteen aan taal en rekenen… Zoiets als ‘het Nederlands Leraren College’ klinkt natuurlijk heel erg suf, wie wil daar nu naar toe? Of zouden ze zelf een onvoldoende voor Nederlands hebben?

Geef een reactie