Van twee kanten kreeg ik onderstaand bericht uit Eindhoven, vandaar dat ik het hier maar even meld. Met de mededeling dat Wilders hiermee niet meteen gelijk heeft.

Niet mijn oplossing van het probleem.

Uit het Eindhovens Dagblad:

Jonge Marokkanen intimideren homo

EINDHOVEN – Een homoseksuele Eindhovenaar is vanwege zijn geaardheid gedurende enkele maanden rond zijn huis in Woensel-Zuid getreiterd door jongeren van Marokkaanse afkomst.

Ze scholden hem uit, bekogelden zijn huis talloze malen met eieren en steentjes en vernielden twee keer een poort.

De man, die de incidenten als ‘zeer bedreigend’ heeft ervaren, heeft aangifte gedaan bij de politie. Die heeft op last van burgemeester Rob van Gijzel inmiddels ingegrepen. Eén jongen, die op heterdaad werd betrapt met eieren in zijn hand, heeft een proces-verbaal gekregen. De politie voerde met de ouders van de betrokken jongeren een gesprek om ‘duidelijk te maken dat dit niet wordt getolereerd’, aldus een woordvoerster. Het gaat om jongeren tussen naar schatting 12 en 17 jaar.

De man wendde zich tot Van Gijzel omdat de politie volgens hem niet adequaat genoeg had gereageerd op zijn meldingen. Hij maakte zich grote zorgen, gelet op incidenten elders in het land. In Amsterdam werden homo’s rond hun huis geïntimideerd, in Utrecht werd vorig jaar een homostel weggetreiterd door Marokkaanse jongeren.

Het is natuurlijk te triest voor woorden dat het a) gebeurt en b) de politie (schijnbaar) pas in actie kwam nadat het slachtoffer zich tot de burgemeester had gewend. Nu maar afwachten of het bij een goed gesprek met de ouders blijft, of dat Justitie overgaat tot vervolging. Belediging en bedreiging is ten slotte strafbaar als het een discriminatoir karakter heeft.

Volgens gk.nl is de afloop in elk geval goed:

Volgens het interventieteam zijn de pesterijen gestopt nadat Marokkaanse buurtvaders sinds vorige week op straat zijn en ouders op het gedrag van hun kinderen zijn aangesproken. Ouders hebben bij de man een bos bloemen bezorgd. Vanavond staat een gesprek tussen het slachtoffer, een buurtvader en de imam van de moskee gepland.

This Post Has 7 Comments

 1. Politie in woensel doet helemaal niks alleen koffiedrinken.
  Ze moeten die politieagenten op hun donder geven!!

 2. GERAD!!

  Gister avond klokslag 19:00 had ik een open en eerlijk gesprek met de Burgermeester van Eindhoven Dhr. Rob van Gijzel (pvda). Ook koffie drinken en andere zaken kwamen aan de orde. Ook ik hou geen blad meer voor me mond…

  Gr Jack

  Ook ik gaf Ron een tip over het bericht.

 3. @ Jack: Ben wel benieuwd naar wat je de burgemeester zonder het blad voor je mond hebt gezegd…en ook naar zijn reactie.

 4. Nu in het ED

  Imam wil excuses naar gepeste homo

  Imam Ahmed El-Ouazzani

  EINDHOVEN – De imam van de Arrahmaan-moskee wil homoseksualiteit verder bespreekbaar maken onder moslimjongeren in Eindhoven. Hij gaat daarover binnenkort een bijeenkomst beleggen in de moskee in Woensel.

  Zie ook:
  Jonge Marokkanen intimideren homo

  Imam Ahmed El-Ouazzani brengt dinsdagavond een bezoek aan de homoseksuele Eindhovenaar die de afgelopen maanden werd geïntimideerd door jongeren van Marokkaanse komaf. Zijn huis werd met eieren bekogeld, er werden vernielingen aangericht en hij werd uitgescholden.

  De iman sprak eerder al met de jonge daders. “Ze begrijpen dat wat ze gedaan hebben niet kan. Ik heb hen verteld dat we in dit land moeten samenleven, elkaar respecteren en mensen vrij moeten laten. Ik wil dat ze hun excuus gaan aanbieden”, zegt El-Ouazzani, die eerder dit jaar in Eindhoven op een forumavond sprak over homoseksualiteit en islam.

 5. Ik woon zelf in deze wijk en het is minder erg dan het lijkt. Die jeugd roept al bijna 6 jaar om een fatsoenelijke voetbalveldje in de buurt. Daarhebben ze handtekeningen in de buurt voor verzameld en nog krijgen ze niet wat waar ze om vragen. Ik snap wel dat daar zulke wangedrag voor uit komt.

 6. @ Yassin:
  Ik vind het nogal wat wat je hier zegt. Jongeren vragen al zes jaar om iets; krijgen niet wat ze willen; ik hoop niet dat je het goedkeurt dat ze uit frustratie niet helemaal toevallig de homo uit de buurt gaan jennen.

  Ik snap wel dat frustratie vaak tot andere acties leidt, maar ik hoop niet dat je dit gedrag goedpraat?

  Draai het eens om: jij woont als enig gezin met en kleurtjes (ik veronderstel het even) en de witte kinderen in de buurt gaan uit frustratie om wat ze na jaren zeuren niet krijgen uitgerekend alleen jullie huis bekogelen met eieren en schelden je uit en meer van die ongein.

  Ook minder erg dan het lijkt?

  Wat mij betreft wel kijken naar wat er in de buurt nodig is, maar dit gedrag zeker niet goedkeuren.

 7. Beetje voorbarig van de GK.

  Heb gehoord dat het bekogelen nu niet meer met eieren is maar met stenen. En de poort was ook al ingetrapt.
  Praten heeft dus niets geholpen. En wat ik niet snap is waarom grijpen de ouders niet in.
  Als het kinderen van mij waren dan wist ik het wel. En de wijkagent moet die niet eens optreden.

  Ik heb er maar een woord voor: RESPECTLOZE jongeren.
  Tip voor de Imam:
  Laat de daders, die bekend zijn, maar eens in de Moskee, en publiek vertellen over hun daden. Ik denk dat dat wel zal helpen.

Geef een reactie