Stakers gedood

Protest day 7

Het gaat niet goed in Cambodja. Blijkbaar heeft premier Hun Sen besloten dat het welletjes is met die protesten. Wat ik vanochtend lees is dat er minstens 3 demonstrerende textielarbeiders zijn gedood door politiekogels, er zouden automatische geweren zijn gebruikt. Honderden demonstranten zijn gearresteerd. Textielarbeiders blokkeerden een weg, om hun eisen tot loonsverhoging kracht bij te zetten

Let wel ze verdienen nu ongeveer €70,- per maand voor het naaien van kleding en schoenen voor o.a. H&M en kregen €3,50 per maand extra aangeboden. Nog voordat het minimumloon is verhoogd hadden de huisbazen de huren al verhoogd met eenzelfde bedrag.

Volgende week voegen waarschijnlijk de leerkrachten zich bij de stakers en komend weekeinde is er waarschijnlijk weer een grote demonstratie voor eerlijke verkiezingen en er zijn opnieuw gesprekken gepland tussen de oppositiepartij en de lang heersende partij van Hun Sen. Maar of het zin heeft, is de vraag. Ik ben benieuwd of het volk zich laat afschrikken door dit geweld. Ik ben bang van niet.

Lees meer in Cambodia Daily of de Phnom Penh Post.

Nog geen reacties ingezonden.

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *