Scholing Statenleden

Zaterdag met een vanAnaarBeter-kaartje van de NS naar Utrecht gereisd (voor de tweede keer, maar nu op de juiste datum) voor de scholing van de SP-Statenleden.

Het was een leerzame dag, daarnaast ook leuk om te constateren dat we met zovelen zijn. In mijn tijd als gemeenteraadslid waren we met net zoveel mensen. Dat is nu wel anders.

Naast praktische zaken stonden we uiteraard ook stil bij de verkiezing van de Eerste Kamer die niet helemaal verliep zoals de partij gepland had. Gelukkig werd de hand ook een beetje in eigen boezem gestoken, maar de onvrede over de voorkeursactie kwam ook duidelijk naar voren, al waren de meningen verdeeld. Kern van de zaak is of Statenleden de vrijheid hebben om op eigen houtje de partijdemocratie te ondermijnen, terwijl in de partijraad eerder zonder morren is ingestemd met de lijstvolgorde. De verkiezing van de Senaat is toch al geen hoogtepunt van onze democratie.

Op de foto zie je, een beetje wazig, Nico Heijmans die de scholing voor zijn rekening nam. Ik moet het nieuwe cameraatje nog onder de knie krijgen. Ik blijf proberen. Het was overigens heel goed om alle collega’s eens te zien. Er zijn afspraken gemaakt om beter samen te werken, ook met de Tweede Kamerfractie. Hugo Polderman was daarvoor naar Utrecht gekomen om wat over het ILG te vertellen.

Het was wel Brabant wat de klok sloeg: Nico Heijmans deed de scholing; Nico Schouten vertelde over een onderzoek naar het openbaar vervoer (namens het wetenschappelijk bureau); Mia van Boxtel hield een voordracht over de aanstaande actie voor de Jeugdzorg; Hugo Polderman tenslotte, was in de vorige periode Brabants Statenlid totdat hij onverwacht werd gekozen in de Tweede Kamer.

This Post Has 2 Comments

  1. Hai Ron,

    nou heb je zo’n mooi pleidooi gehouden over ‘d’ ’t’ en ‘dt’ en vervolgens vergeet je nu zelf een ’t’! Ik neem iig aan dat je sTatenleden bedoelt en niet Satenleden!
    Groeten van een mede (weliswaar PvdA) statenlid uit Noord-Brabant

  2. Bedankt Annegien! Je bent er wel snel bij, ik heb het net gepubliceerd en had het nog niet goed bekeken. De t staat er inmiddels weer tussen…

Geef een reactie