Verkiezingen – roze debatten

Verkiezingen – roze debatten

In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement organiseren SP en COC komend weekeinde diverse activiteiten.

Volgende week zaterdag in Felix Meritis een solidariteitsbijeenkomst met de Gay Pride van Riga (samen met Amnesty International) en zondag organiseert COC Nederland een lijsttrekkersdebat.

Verkiezingen Europees Parlement

De Gay Prides in Oost-Europa lipen de laatste jaren nogal eens uit de hand, niet zelden door laks optreden van de overheden aldaar. Des te wranger nu een aantal van deze landen lid zijn van de Europese Unie, wat toch de rechten van minderheden – dus ook homoseksuelen – zou moeten borgen.

Omdat deelname van onze lijsttrekker Dennis de Jong aan de Gay Pride van Riga (Letland) niet mogelijk was besloot de SP een solidariteitsbijeenkomst te organiseren in Felix Meritis in Amsterdam. Ik mag zelf een rol spelen die avond, ik leid het debat tussen de Amsterdamse politici. Het persbericht:

SP Solidariteitsmanifestatie met Gaypride in Riga.

De SP organiseert op 16 mei in samenwerking met COC Nederland een manifestatie in Felix Meritis om de deelnemers aan de Gay-Pride in Riga te steunen. De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.00 uur zijn afgelopen.

Amnesty International zal door hun deelnemers aan de Pride via een live-verbinding, verslag uit brengen over de stand van zaken in Riga.

De avond wordt geopend met een toespraak van de SP lijsttrekker voor de EU verkiezingen Dennis de Jong. Hij zegt: “De SP heeft solidariteit met en steun aan hen die in eigen land onderdrukt worden hoog in het vaandel en met dit initiatief willen we daar een invulling aan geven”. In voorgaande jaren ging de Pride in Riga gepaard met gewelddadige incidenten. Daaruit blijkt dat het met de mensenrechten in de voormalige Oostblok landen van HLBT’s (Homo’s, Lesbo’s Bi’s en Transgenders) nog steeds slecht gesteld is.

Verder zal op de avond ook Dolly Bellefleur aanwezig zijn om op haar geheel eigen wijze dit onderwerp te belichten.

Daarna vindt er een debat plaats tussen politici van verschillende partijen uit Amsterdam om te komen tot een gezamenlijke slotverklaring.

Zondag 17 mei is dan het lijsttrekkersdebat, georganiseerd doro COC Nederland. Lees hier meer over dit debat in Den Haag. Wel vreemd dat de openlijke CDA-lijsttrekker Wim van de Kamp niet van de partij is.

Geef een reactie