Rondje blogs Gedeputeerden

Na een afwezigheid van een maand i.v.m. de campagne voor het VVD-voorzitterschap is Onno Hoes weer begonnen aan zijn blog op brabant.nl. Althans dat dacht ik. Waren die gedeputeerden die hun blog werkelijk niet bijhielden al verwijderd van brabant.nl, van wat overblijft word je niet echt enthousiast.

Alleen Thoon Essed en Cora Steffens verdienen een pluimpje. Zij houden hun weblog redelijk goed bij, in ieder geval wordt gepoogd wekelijks iets te schrijven. Al moet gezegd dat hun laatste blogs van 25 april zijn, ‘reces’ wordt heel letterlijk genomen.

Annemarie Moons is de webmaster vergeten te verwijderen, haar laatste blog stamt van 1 februari! Ook afvoeren van de weblogpagina van de provincie is mijn aanbeveling.

Dan is er Onno Hoes, zoals gezegd is hij een maandje actief geweest op zijn verkiezingspagina. Nu dat is afgehandeld, lijkt hij te stoppen met zijn regelmatig bijgehouden blog op brabant.nl. Een korte mededeling daar leert dat hij voortaan wekelijks een column gaat schrijven op zijn persoonlijke hyves-pagina. Jammer, want Onno Hoes was één van de weinige gedeputeerden die zijn weblog op brabant.nl wél goed bijhield.

Tot slot de commissaris der koningin. Die schrijft naar verluidt haar weblogs niet zelf, dat doet een ambtenaar. Maar ook die is niet erg actief, laatste blog: 4 maart! Eens per jaar houdt ze een aantal weken achtereen nauwgezet een weekboek bij. Dat dat geen weblog is, heb ik haar eens verteld, maar ze is van mening dat dit voldoende is.

Met stip gestegen: Thoon Essed en Cora Steffens (en voortaan te vinden onder ‘koppelingen‘). Gedaald, en voorlopig verdwenen uit de lijst: Onno Hoes. Over de rest zwijg ik maar.

This Post Has 2 Comments

  1. Het is een keuze geweest, welke blogs ik hier opneem onder ‘koppelingen’. Mijn afwegingen waren: regelmatig bijhouden (meerder blogs per week) en de blogs zijn van statenleden of gedeputeerden. Laatste afweging: ik moet een blog ook interessant vinden om opgenomen te worden. Paul Smeulders (commissielid GroenLinks) ga ik toevoegen omdat hij regelmatig schrijft. Voor wat betreft Onno: hij heeft zelf aangegeven nog ‘maar’ wekelijks te gaan schrijven op hyves.

Geef een reactie