Vanochtend met de trein naar Eindhoven voor een paar uurtjes SP-regioconferentie. Er werd gediscussieerd over de nota Brandhaard Aarde en de ochtend was een uur ingeruimd voor de verantwoording van de Provinciale Statenfractie. En dat was leuker dan anders.

De vorige keren las fractievoorzitter Nico Heijmans het verslagje voor en dan mochten afgevaardigden van de Brabantse SP-afdelingen vragen stellen. Dat gebeurde dan en na een kwartiertje was het wel klaar. De Statenleden zaten ook allemaal bij hun eigen afdelingsmensen. Ik had al eerder aangegeven dat dat wel wat leuker kon – zowel voor de zaal als voor ons.

De complimenten zijn voor Nico, hij heeft er dit keer echt werk van gemaakt. En het was te merken, de zaal was veel meer betrokken, er kwamen meer vragen. Nico hield eerst een power pointpresentatie met de belangrijkste wapenfeiten van de afgelopen maanden waarna hij ons één voor één een paar vragen stelde. En wij zaten keurig op een rij voor de zaal.

De nieuwe aanpak (waarvan ik hoop dat we het zo blijven doen) werd volgens mij wel gewaardeerd. We kregen zelfs complimenten voor ons werk, altijd lastig om te ontvangen – toch leuk. Er kwamen ook aardig wat vragen (“Ik hoor niets over West-Brabant”). Gelukkig hadden we met zijn allen het afgelopen jaar zóveel gedaan, dat niet alles in de presentatie paste.

Spencer Zeegers en ik kregen gelukkig de ruimte om aan de hand van voorbeelden uit te leggen dat we wel degelijk ook bij West-Brabant betrokken zijn. Ik mocht de vraag beantwoorden of het wel leuk was wat ik deed. Of Nico en ik telepathische gaven hebben weet ik niet, maar ik was als laatste aan de beurt en ik zat me maar te bedenken wat ik zou zeggen. Ik kon nu antwoorden hoe leuk het was om op al die (nog) mooie plekken in de provincie te komen en al die contacten met de afdelingen te onderhouden.

Anderhalf jaar geleden kende ik hooguit nog wat mensen ‘van vroeger’, en nu zag ik zoveel mensen uit afdelingen waar ik de afgelopen tijd geweest was. Hetzij van werkbezoeken, of van het regio-overleg. Ik vond het echt jammer dat ik eerder weg moest voor de ‘uit-de-kast-dag’ (zie blog hiervoor).

Foto’s: Stephan Savelberg en Hans Verbakel.

This Post Has One Comment

  1. Complimenten en dat zeer zeker voor de Fractie van de SP te Brabant. De eerste keer bij een SP-regioconferentie en ik moet zeggen Nico maar ook Ronald wisten de zaal geen minut te vervelen met langen preken. En ja Ron, de opstelling was leuk en de presentatie was goed. Hoop wel dat jullie de volgende keer wat meer tijd krijgen om wat dieper op een zaak in te gaan. Dan zal ik weer eens kijken of we het kunnen hebben over de Polen die leven als varkens en/of Jeugdzorg en niet over ons gedoog Gemeente….

    Gr Jack

Geef een reactie