Hoge poezen-nood

Hoge poezen-nood

De politiek staat voor mij even op een laag pitje, maar thuis gebeurt van alles. De carnavalsdrukte werd de poezen wat te veel.

Nu liggen ze rustig op hun nieuwe slaapplek onder de eettafel, maar gisteren wisten ze niet waar ze heen moesten vanwege de familie die naar de optocht kwam kijken. Vooral de kinderen wilden de poezen graag aaien, maar Benno ontwijkt elk vreemd mens. Juultje (links op de foto) durft nog wel langs de kinderen om beneden naar de kattenbak te gaan, maar Benno verstopt zich.

Wie er de laatste dagen naast de bak piest en vanmorgen zelfs een grote boodschap op de deurmat achterliet weet ik niet, maar ik heb een (donkerbruin) vermoeden.

Benno & Juul 2009

Verhuizen is al vervelend voor katten (voor mensen ook hoor), en als je dan in een paar weken tijd van een appartementje naar één kamer moet, dan een verdieping erbij krijgt en weer een week later nog twee (met steeds een verhuizing van de kattenbak)… Je zou voor minder van je stuk raken. En dan kopen de baasjes ook nog eens ander kattengrit en ligt de kelder vol met klusrommel. Gek is het natuurlijk niet dat er dan ongelukken gebeuren.

De drukte gisteren was de druppel. Maar het leed is bijna geleden, dat hoop ik toch. Binnenkort is de kelder aan de beurt en dan is er geen stukje beton meer te bekennen in huis en blijft de kattenbak op één en dezelfde plek staan.

This Post Has 4 Comments

 1. Misschien wat kattenkruid bij/in de bak leggen ?

  Ken je RecsueRemedydruppels van Bach bloesems ? Dat kan de poezen helpen wat tot rust te komen en alles te verwerken.Is goed spul voor mensen en dieren.Wij gebruiken het hier vaak.Gewoon bij de natuurwinkel te koop.

  Heb je azijn gebruikt om de plekken te reinigen ? Anders komen de katten daar steeds weer terug.

  Sterkte met/voor de dame en heer!

 2. Vergat het te vermelden : die druppels kun je gewoon door wat blikvoer doen.

 3. Ik heb het meteen gedaan, maar nu nog binnenkrijgen bij de dame en heer. Ze blèrt er ook af en toe heel zielig bij. Ziet er verder wel gezond uit eigenlijk

 4. Gewoon hun manier om te zeggen dat ze het er niet mee eens zijn. Geef ze eens ongelijk!
  Mijn katten laten ook op deze manier hun protesten horen. Dweilen en poetsen …. 🙂

  Groetjes,
  Marusjka

Geef een reactie