Parijs – dag 3

Omdat het Cees’ eerste keer Parijs is moeten er wel wat toeristische trekpleisters bezocht worden. Verder niet veel gedaan zondag. Foto boven de Sacre Coeur (Heilig Hart), de herdenkingskerk voor de Franse gevallen soldaten in de Frans-Duitse oorlog. De kerk is nog niet zo oud eigenlijk. Er wordt nog altijd continue gebeden voor het zieleheil van de gesneuvelde soldaten. Omdat het uitzicht mooier is dan het interieur zijn we buiten gebleven.

Daar zagen we ook deze jongen weer, maar dan vanaf een afstand, én vanaf de Montparnasse, een wijk op een berg (waar zelfs nog een wijngaardje is). Naar beneden afgedaald en daarbij de hordes toeristen ontwijkend kwamen we bij een buurtcafé aan waar ook gegeten kon worden. Toch maar eens die androuillette besteld. Zou iets van varkensvlees zijn.

Een lúcht hing er boven dit worstje, dat overigens op geen menukaart ontbreekt. Ik heb me van alles afgevraagd. Bedorven? Houden Fransen juist wél van die speciale berengeur? Toch maar uitsluitsel gevraagd. De serveuse wees met een vies gezicht naar haar buik: ingewanden dus. En daar kwam die penetrante geur vandaan.

Nooit meer dus, maar ik heb het in elk geval geprobeerd.

Geef een reactie