Parade: kastanjes of linden?


We mochten kiezen: de kastanjebomen latens taan of nieuwe linden op de Parade. Het was het ene ontwerp of het andere. We hebben gestemd, thuis was de stand 1-1.

Op de foto een linde die tegenover het Theater aan de Parade in een bak staat als voorbeeld. Rechts de kroon van een kastanje van de Parade. Het was een vreemde peiling die de gemeente organiseerde. Beide ontwerpen hadden elementen die aanspraken. Bij het ene sprak mij de kerktuin aan rond de Sint Jan. Bij het andere het behoud van de bomen en de bestrating.

Gladde dure stadsvloeren hebben we ooit nog tot verkiezingsthema verheven. We zien nu in de binnenstad hoe kwetsbaar duur materiaal is, en hoe gevoelig voor vervuiling. Hoe mooi het ontwerp van Beth Gali (Kerkstraat, Hinthamerpromenade, Stationsweg) ook is. Dus heb ik daarom én vanwege de kastanjes die nog in redelijke staat zijn, gekozen voor het ontwerp van Atelier Quadrat.

Eén vreemd element bij de peiling was dat Bosschenaren via internet moesten stemmen met hun DigiD, het digitale identiteitsbewijs. Niet dat iemand ge-executeerd wordt voor verkeerd stemgedrag, maar anoniem stemmen is het niet. Van meerdere mensen hoorde ik hier opmerkingen over.

Nu is B&W aan zet, die kan de keuze van de meerderheid overnemen of geheel naast zich neerleggen.

Geef een reactie