Over mij

Beknopt iets over mezelf:

Geboren in 1965 in ‘s-Hertogenbosch, groeide ik op in die plaats en in het dorp Heesch (Noord-Brabant). Heb de MAVO en de HAVO doorlopen. Vlak voor mijn negentiende verjaardag – in 1983 – kwam ik uit de kast als homo. Ik woonde in ‘s-Hertogenbosch, Heesch, Oss, Rotterdam en in het buitengebied van Vinkel en sinds 2012 enkele wintermaanden in Phnom Penh (Cambodja).

LHBTI-beweging

Al vrij snel werd ik actief bij het COC in ‘s-Hertogenbosch, later werd ik voorzitter van COC Brabant Noordoost (Oss). Ook was ik actief bij de flikkeractiegroep De Roze Driehoek in Eindhoven en weer later werd ik voorzitter van COC ‘s-Hertogenbosch. Momenteel ben ik voorzitter van Stichting Untenu, die zich inzet om noodhulp en scholing te organiseren voor LHBTI’s met hiv in Cambodja.

Politiek

Via de PPR en de CPN ben ik in 1993 bij de SP uitgekomen. Voor deze partij was ik in 1994 lijsttrekker en later fractievoorzitter in de Gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch. In Rotterdam was ik fractiemedewerker van de SP in de Gemeenteraad van Rotterdam en burgerraadslid van de Deelgemeente Delfshaven.

Van 2007 tot maart 2012 was ik lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Een jaar na de herverkiezing in 2011 heb ik mijn zetel ter beschikking gesteld na een hoogoplopend conflict binnen de fractie. Niet lang daarna heb ik mijn lidmaatschap van de SP beëindigd. Momenteel ben ik lid van GroenLinks en niet meer politiek actief.

Hiv

Toen ik me in juni 2000 liet testen op hiv, was de uitslag ‘hiv-positief’. Vrij snel daarna ben ik lid geworden van de Hiv Vereniging Nederland en enige tijd ben ik bestuurslid geweest van de regio Rijnmond.

Nadat ik in 2012 de actieve politiek vaarwel had gezegd ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij een project voor homomannen en transvrouwen met hiv in Cambodja. Hieruit ontstond later Stichting Untenu, waarvan ik momenteel voorzitter ben. Eén van de manieren om geld op te halen voor Untenu is het ambassadeurschap van Sheilla Bijoux & Zarah Meander. Samen treden we op ten bate van het nood- en studiefonds.

Namens Stichting Untenu participeer ik in de organisatie van Wereld Aids Dag Rotterdam.

 

Meer over Stichting Untenu
Meer over het wegpesten uit Rotterdam-Delfshaven
Meer over de breuk met de SP
Meer over Meander & Bijoux