Over mij

Geboren in 1965 in ‘s-Hertogenbosch, groeide ik op in die plaats en in het dorp Heesch (Noord-Brabant). Ik doorliep de MAVO en de HAVO. Vlak voor mijn negentiende verjaardag – in 1983 – kwam ik uit de kast als homo. Ik woonde in ‘s-Hertogenbosch, Heesch, Oss, Rotterdam en in het buitengebied van Vinkel en sinds 2013 wederom in Rotterdam. Sinds 2012 vertoef ik regelmatig in  Phnom Penh (Cambodja).

LHBTI-beweging

Al vrij snel werd ik actief bij het COC in ‘s-Hertogenbosch, later werd ik voorzitter van COC Brabant Noordoost (Oss). Ook was ik actief bij de flikkeractiegroep De Roze Driehoek in Eindhoven en weer later werd ik voorzitter van COC ‘s-Hertogenbosch. Momenteel ben ik voorzitter van Stichting Untenu, die zich inzet om noodhulp en scholing te organiseren voor LHBTI’s met hiv in Cambodja.

Politiek

Voor de de SP was ik in 1994 lijsttrekker en later fractievoorzitter in de Gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch. In Rotterdam was ik fractiemedewerker van de SP in de Gemeenteraad van Rotterdam en burgerraadslid van de Deelgemeente Delfshaven.

Van 2007 tot maart 2012 was ik lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Een jaar na de herverkiezing in 2011 heb ik mijn zetel ter beschikking gesteld na een hoogoplopend conflict binnen de fractie. Niet lang daarna heb ik mijn lidmaatschap van de SP beëindigd. Na een aantal jaar lid geweest te zijn van GroenLinks, ga ik momenteel partijloos door het leven.

Hiv

Toen ik me in juni 2000 liet testen op hiv, was de uitslag ‘hiv-positief’. Vrij snel daarna ben ik lid geworden van de Hiv Vereniging Nederland en enige tijd ben ik bestuurslid geweest van de regio Rijnmond.

Nadat ik in 2012 de actieve politiek vaarwel had gezegd ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij een project voor homomannen en transvrouwen met hiv in Cambodja. Hieruit ontstond later Stichting Untenu, waarvan ik momenteel voorzitter ben.

Voor Stichting Mara ben ik ‘maatje’. Af en toe word ik gekoppeld aan iemand met hiv die behoefte heeft aan een klankbord.

Via de onderzoeksprojecten over hiv bij het Erasmus Medisch Centrum ben ik betrokken bij de begeleiding van de onderzoeken vanuit het perspectief van de patient.

Cambodja

Voor het werk van Stichting Untenu reis ik sinds 2012 elk jaar naar Cambodja. Het land met een bijzondere geschiedenis en met bijzondere mensen. Met name de mensen hebben mijn hart gestolen, ik kom er graag en doe mijn best me eenbeetje in het Khmer verstaanbaar te maken. Ik schrijf regelmatig over Cambodja, abonnee’s van de Cambodja-nieuwsbrief krijgen dan een berichtje:

Fotografie

In 2014 deed ik de basisopleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ik ben en blijf een amateur, enkele foto’s van mij zijn gepubliceerd. Op Flickr kan je mijn foto’s bekijken (publicatie na toestemming). De komende twee jaar bouw ik aan photog.nl aangezien de toekomst van Flickr ongewis is.

Meer over Stichting Untenu
Meer over de politieke ontwikkelingen in Cambodja
Meer over het wegpesten uit Rotterdam-Delfshaven
Meer over de breuk met de SP
Meer over Stichting Mara

Zie ook de dossiers in het hoofdmenu van deze pagina.