Ondertussen in Moskou…

Terwijl hier een veulen werd geboren sloeg de politie van Moskou demonstranten in de boeien en werden zij door een woedende menigte bedreigd en gemolesteerd. De politie legde hen geen strobreed in de weg.

Op coc.nl staat ook uitgebreide berichtgeving. Onder de gearresteerden, bedreigden en gemolesteerden zijn tal van bekende Europeanen, waaronder Italiaanse, Duitse en Nederlandse (Euro-)parlemenstleden, het Russische popduo Tattu, de zanger van Right Said Fred, vertegenwoordigers van tal van Europese homobelangenverenigingen.

Dat alles heeft gezorgd voor een lawine aan internationale publiciteit en al die aandacht zorgt er hopelijk voor dat Rusland er eens door Europese leiders op gewezen wordt dat het land als lid van de Raad van Europa gehouden is aan verdragen die de rechten van minderheden beschermen. Het is te hopen dat de Russische olie- en gasvoorraden niet het doorslaggevende argument zijn om af te zien van actie.

Ook wij kunnen iets doen. Onze politieke partijen alert houden bijvoorbeeld. En zelf deze petitie tekenen. Niets doen is geen optie.

Geef een reactie