De Bartenbrug in Den Bosch is oud en versleten en een nieuwe is al ontworpen (winnaar van Bossche architectuurprijsvraag). Omdat de nieuwe veel breder wordt moeten veel struiken en bomen wijken. De ene boom na de andere komt voorbij en wordt voor mijn ogen in mootjes gezaagd. (video toegevoegd onder ‘lees meer’)
Ik snap best wel dat niet alles kan blijven staan, maar ik hoop zo dat er wat ander groen voor in de plaats komt. Wat stond er namelijk, naast een aantal bomen? Veel struweel, voornamelijk vlieren die in de loop der tijd spontaan opgekomen zijn. Een bron van voedsel voor insecten, vogels en andere dieren.

En het zou toch jammer zijn als elk stukje groen in de stad ook aangeharkt groen moet zijn. Juist langs een beek als de Aa heeft dit soort groen een meerwaarde. Er zou een kapvergunning voor drie bomen zijn afgegeven en drie zouden er worden verplaatst.
Voorlopig zie ik dat er alleen maar bomen worden verplaatst nadat ze zijn omgehaald (en het zijn er nu al een stuk of zes) naar het veldje bij ons voor de deur. Of dat bedoeld werd met verplaatsen is natuurlijk de vraag.

Zo (foto boven) ziet het er nog aan één kant uit en zo (foto onder) zag het er aan de andere kant ook uit. Inmiddels helemaal kaal.
Aan elke kant van de voeten van de brug wordt alles nu weggehaald en wij hebben inmiddels zogezegd een flinke bos hout voor de deur. Ik kan er niets aan doen, maar het is een schouwspel waar ik niet zo goed tegen kan.
's-HertogenboschAaBartenbrugbeekdalbekenbiodiversiteitbomenDen BoschGraafseweggroenHinthamereindeMuntelbolwerkstruikenstruweelvliervlierbesvogels
Reageren?