Vanmorgen ontving ik een e-berichtje over het NS-nachtnet met carnaval. vanaf december gaan er van donderdag- tot en met zaterdagnacht ook in Brabant treinen rijden. 

Ik liep al met het idee om Gedeputeerde Staten te vragen om dit ook met carnaval te regelen en die vragen de elfde van de elfde in te dienen. Is er helaas niet van gekomen. Het idee blijft natuurlijk goed. Ik hoop van harte dat de steden en provincie hiervoor in de buidel willen tasten.

Dit schreven Daan Cobelens en Rob Althuizen vanochtend in hun brief:

Geachte heer/mevrouw,

In juni 2006 is in Provinciale Staten van Noord-Brabant, een motie van de heer R. Althuizen aangenomen om geld te reserveren voor de aansluiting van de Brabantse steden op het NS-nachtnet. Daarnaast hebben de steden Eindhoven, Tilburg, Breda, ’s-Hertogenbosch en Dordrecht zich bereid verklaard om hier een financiële bijdrage aan te leveren en derhalve dus mee te doen aan het nachtnet.

Door Prorail is per december 2007 genoeg ruimte is gevonden om het nachtnet naar Noord-Brabant van start te laten gaan. Vanaf donderdag- tot en met zaterdagnacht zullen treinen Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven & Helmond verbinden met Utrecht, Amsterdam, Leiden, Den Haag en Rotterdam.

Wij hopen van harte dat dit een succes gaat worden en willen graag aandacht vragen voor het volgende. De afgelopen jaren is steeds weer gebleken dat veel mensen in Nederland carnaval gaan vieren in het zuiden. Ook zijn er veel Brabanders die dit in een andere stad vieren. Daarom zou het een goed idee zijn om in het eerste jaar van het nachtnet in Brabant ook op zondagnacht en maandagnacht (3 en 4 februari) tijdens carnaval 2008 te laten rijden. Wanneer dit een succes is kan dat ook voor de jaren erna worden overwogen.

Dit kan ten eerste mensen stimuleren om het openbaar vervoer te pakken met carnaval (i.p.v. met een slok op achter het stuur). Daarnaast zijn er veel mensen in Dordrecht, Rotterdam en andere steden uit de randstad, die zo de mogelijkheid krijgen om eenvoudig heen en terug kunnen reizen om carnaval te gaan vieren. Dat betekent voor de NS de mogelijkheid om extra inkomsten uit het Nachtnet te genereren. Tevens kan een tijdige aankondiging van de mogelijkheid om met carnaval het Nachtnet te pakken ook gezien worden als een extra promotie van dit nieuwe nachtnet.

Wij hopen dat u hier net zo over denkt als ons en dat u deze kans wil benutten.

Klik op deze koppeling voor meer informatie over het nachtnet in Brabant. 

Geef een reactie