Voor dag en dauw en door weer en wind… en dat op zaterdag. Ik ben onderweg naar Goes voor een bijeenkomst van SP-Staten- en Tweede Kamerleden over de Deltacommissie, oftewel de commissie Veerman.

Op initiatief van Paulus Jansen komen vandaag SP-ers uit Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant bij elkaar om te praten en te leren over wat de conclusies van de Deltacommissie voor onze provincies betekenen:

Uitnodiging informatie/discussieavonden Deltacommissie

Wat stelt de Deltacommissie voor aan maatregelen om ons te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering? Klopt de analyse van de commissie volgens ons en zijn de voorgestelde maatregelen wel nodig? Wat gaat dat allemaal kosten en worden die kosten een beetje eerlijk verdeeld?

Deze vragen komen aan de orde in regionale bijeenkomsten over het advies van de Deltacommissie, verzorgd door Paulus Jansen en Kees Slager, SP-woordvoerders water in de Tweede en Eerste Kamer.

De scholingen zijn bedoeld voor staten- en gemeenteraadsleden, maar ook voor lokale kaderleden in gebieden die de Deltacommissie op de schop wil nemen: met name de kuststreek, de Delta, het rivierengebied en het IJsselmeergebied.

Later vandaag hopelijk nog energie voor een blogverslag.

Geef een reactie