Milieuklachten

Vanochtend kreeg ik een bericht uit Bergen op Zoom. Een Antonov 124 (vrachtvliegtuig) heeft voor de landing op luchthaven Woensdrecht waarschijnlijk kerosine geloosd.

Een zogenaamde fuel down. Of het door het koude weer komt is niet bekend, maar de stank is tot op 7 kilometer van de luchthaven blijkbaar niet te harden. Voor mensen die stankoverlast ervaren of andere milieugerelateerde klachten willen melden, is een speciaal provinciaal klachtenpunt.

Vaak krijg ik bij schriftelijke vragen als antwoord dat er weinig klachten bekend zijn. Wellicht weet men niet waar men terecht kan. Wie hier klikt, komt bij de informatiepagina over milieuklachten van de provincie. En hier, direct bij het klachtenformulier. Klachten kunnen anoniem ingediend worden. Bellen kan ook: telefoon (073) 681 2821.

Niet alle klachten over het milieu kan de Provincie oplossen. Overlast van vuilniszakken, hondenpoep en burengerucht zijn voorbeelden van zaken die uw gemeente behandelt, net als de meeste klachten over kleinere bedrijven als bakkerijen, winkels, discotheken enzovoorts.

This Post Has One Comment

Geef een reactie