Goed nieuws uit Woensdrecht: de druk van natuur- en milieu-organisaties om de plannen voor Maintenance Valley niet in bestaande natuurgebieden te laten plaatsvinden heeft gewerkt.

BN/De Stem meldt vandaag dat de onderhoudsbedrijven voor de luchtvaart binnen de hekken van vliegbasis Woensdrecht zullen worden ontwikkeld. Hierdoor wordt de natuur gespaard, sterker nog er komt natuur bij. Lees het hier. Er is veel verzet geweest van verontruste omwonenden en milieu-organisaties. Goed nieuws uit West-Brabant dus!

This Post Has 2 Comments

  1. Mainenance Valley is een project om onderhoudsindustrie van o.a. vliegtuigen naar Woensdrecht (waar al een miliatire luchthaven is) te halen. Dit stuit op veel protest omdat het aanvankelijk ten koste zou gaan van veel natuur; er veel woningen bij gebouwd zouden moeten worden i.v.m. mensen die er komen te werken. Ook is het omstreden omdat Nederland er dhet Europese onderhoud van de Joint Strike Fighter wil vestigen, terwijl het nog maar de vraag is of die straaljager er komt en of het onderhoud in Nederland plaats gaat vinden.

Geef een reactie